1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Profitul Inditex a depăşit estimările analiştilor datorită extinderii peste hotare

Grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a raportat un profit peste estimările analiştilor, datorită extinderii peste hotare şi majorării vânzărilor online, transmite Bloomberg.

17 sep, 2014 | Agerpres

Profitul net al Inditex, companie ce deţine branduri precum Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti şi Pull & Bear, a scăzut la 928 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari), în perioada februarie-iulie 2014, de la 951 milioane de euro în perioada similară din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 909,8 milioane de euro.

Veniturile au urcat cu 6%, la 8,09 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 8,07 miliarde de euro. Vânzările online în peste 20 de pieţe au compensat creşterea slabă din Spania. Anul acesta au fost lansate operaţiuni online şi în China, Mexic şi Coreea de Sud. Inditex, controlată de miliardarul spaniol Amancio Ortega, obţine 22% din venituri de pe piaţa internă, unde economia se redresează lent.

Anul acesta, compania are ca obiectiv majorarea investiţiilor până la 1,35 miliarde de euro în condiţiile în care planifică să deschidă 500 de noi magazine, inclusiv în Marea Britanie şi Hong Kong.

În România, la finele anului trecut, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO