Zece firme de tehnologie au intrat în a treia grupă de start-up-uri a Acceleratorului BCR-InnovX

Juriul BCR-InnovX, prin programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, a selectat cele 10 companii ce vor participa la Bootcamp-ul grupei Scaleups, potrivit unui comunicat al Băncii Comerciale Române.
Economica.net - mie, 28 oct. 2020, 12:18
Zece firme de tehnologie au intrat în a treia grupă de start-up-uri a Acceleratorului BCR-InnovX

Este vorba de grupa a treia de anul acesta din cadrul Acceleratorului, adresată business-urilor cu cifră de afaceri sau finanţare atrasă între 1 şi 5 milioane de euro, care dezvoltă soluţii şi produse inovatoare din tehnologie. Anul acesta, programul de incubare se derulează virtual în perioada 26 octombrie – 4 decembrie.

„Am lansat programul BCR-InnovX cu încrederea că vom susţine ecosistemul de start-up-uri din tehnologie să-şi atingă potenţialul enorm pe care credem că îl poate avea. Acum, după un an şi jumătate, am ajuns la 79 de start-up-uri şi firme de tehnologie înscrise în programele de incubare şi accelerare, majoritatea având rezultate notabile după program. Au atras finanţări, au semnat parteneriate noi, au aplicat pentru fonduri europene sau şi-au regândit modelul de business. Acesta este impactul unui accelerator. Ajută antreprenorii să crească în direcţia în care îşi doresc sau descoperă noi oportunităţi”, spune Ionuţ Stanimir, director de marketing BCR.

Cele 10 firme care au intrat în program sunt: Adservio din Iaşi; Gemini CAD Systems din Iaşi; Jobful din Bucureşti; Leichmann Weifert Invest din Bucureşti; Mecanex din Botoşani; Prietenii Tăi din Gorj; SmartHuts din Bucureşti; Termoline din Oradea; Vetro Solutions din Iaşi; WATTO din Bucureşti:

„Grupa Scaleups este dedicată antreprenorilor care au deja un business case solid, finanţări atrase şi parteneriate care îi vor ajuta să se dezvolte în viitor. Însă pentru a putea scala un business este nevoie de acces la mai multe resurse, la feedback constructiv de la mentori cu experienţă, la interacţiunea cu specialişti C-level din companii multinaţionale precum BCR, Microsoft sau UiPath şi la o curriculă axată pe dezvoltare continuă”, declară Daniel Dumitrescu, CIO InnovX.

Membrii juriului pentru grupa Scaleups a fost format din: Aimen Aldahash (Partner Development Manager la Microsoft), Daniel Ilie (Fost Comandant în Forţele Speciale), Mădălina Hagima Hristescu (Managing Partner la HM & Partners), Silviu Florea (Dezvoltator Soluţii Fintech), Nicu Iancu (Preşedinte I2DS2), Sergiu Pop (Manager Startup Program Microsoft), Roxana Guiman (Partner PrivacyOn), Ciprian Păltineanu (Principal Investor Innova Human Capital), Anca Gherasim (Director Executiv Achiziţii BCR), Bogdan Speteanu (Director Executiv Produse Corporate BCR), Ştefan Buciuc (CEO BCR Social Finance), Laura Mihăilă (Manager Marketing BCR)Diana Dumitrescu (CEO InnovX) şi Daniel Dumitrescu (CIO InnovX).

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace şi European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...