Zeci de proprietari de maşini vechi stau la coadă în faţa Remat Ploieşti

Zeci de proprietari de maşini vechi aşteaptă, de peste o săptămână, la poarta Remat din Ploieşti, pentru a-şi casa autoturismele şi a primi tichetele din Programul "Rabla", unii dintre ei dormind chiar în maşini.
Economica.net - vin, 17 aug. 2012, 19:16
Zeci de proprietari de maşini vechi stau la coadă în faţa Remat Ploieşti

Aproximativ 80 de proprietari de maşini vechi stau la coadă, de mai bine de o săptămână, la Remat Holding din Ploieşti pentru a-şi casa autoturismele.

Unii dintre ei stau la coadă de miercuri şi spun că nu vor pleca până când nu vor da maşinile în schimbul tichetelor din Programul „Rabla”, derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

Coada de maşini se întinde pe câteva zeci de metri, pe strada Apelor din Ploieşti, cei care şi-au aşezat autoturismele la rând lăsând loc de intrare în curţile oamenilor.

Cei mai mulţi dintre proprietari dorm în maşini, de teamă că, pe timpul nopţii, hoţii le-ar putea fura autoturismele. Unii dintre aceştia au declarat corespondentului MEDIAFAX că cei care şi-au lăsat maşinile la rând şi au plecat peste noapte au avut surpriza să constate, a doua zi, că hoţii le-au furat roţi sau cricuri lăsate în portbagaje.

În zona în care aşteaptă proprietarii de maşini vechi au apărut şi cumpărătorii, care le oferă posesorilor sume cuprinse între 400 şi 600 de lei pentru un autoturism. Oamenii nu a dorit însă să-şi vândă maşinile, spunând că preţul oferit este mult prea mic.

Cei care stau la rând au făcut liste de aşteptare, pe care s-au trecut în ordinea în care au sosit.

Oamenii spun că până acum au fost primite doar rablele aduse de persoane juridice şi sunt nemulţumiţi de faptul că portarii de la Remat nu-i lasă să intre şi să discute cu conducerea firmei, de la care vor să afle când îşi vor putea lăsa rablele şi când vor primi tichetele.

„Ni s-a spus că directorul este în concediu şi că nu avem cu cine sta de vorbă”, a spus unul dinte cei care aşteaptă la să îşi caseze maşina.

Cei care stau la coadă la Remat sunt nemulţumiţi şi de faptul că nimeni nu le-a spus câte tichete sunt alocate pentru Prahova şi spun că nu ştiu cui să se adreseze pentru a afla „dacă e sau nu cazul” să mai aştepte.

Potrivit datelor furnizate de biroul de presă al Administraţiei Fondului pentru Mediu la solicitarea MEDIAFAX, două societăţi din judeţul Prahova au primit în total 200 de tichete valorice în Programul „Rabla” 2012. Astfel, Remat Prahova SA Ploieşti a primit 100 de tichete, iar SC Regent Helix As SRL, societate cu sediul în satul Urleta, comuna Băneşti, a primit alte 100 de tichete.

„Din informaţiile pe care le deţinem la această dată, tichetele valorice au fost distribuite agenţilor economici autorizaţi şi au început procedurile de preluare a vehiculelor scoase din uz”, au spus reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Te-ar mai putea interesa și
Principalul auditor al  falimentarei City Insurance, amendat pentru că nu a văzut  “găurile” de sute de milioane din cifrele fostului lider RCA
Principalul auditor al falimentarei City Insurance, amendat pentru că nu a văzut “găurile” de sute de milioane din ...
BDO Audit, societatea care a auditat în majoritatea anilor de boom City Insurance (cea mai mare firmă din istoria pieței de asigurări eșuată în cel mai mare faliment din domeniu), a fost......
Diferențe notabile între autonomia declarată de producător și cea „din trafic” a mașinilor electrice
Diferențe notabile între autonomia declarată de producător și cea „din trafic” a mașinilor electrice
Mașinile electrice prezente în proiectul Rocharge au avut, în medie, un consum cu 6% mai mare decât cel declarat de producător ...
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va fi retras definitiv de pe piață
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va ...
Măsura opririi temporare de la comercializare a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de ...
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării ...