Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): ecrane multiple, moduri versatile

ASUS redefinește laptopul viitorului prin Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul laptop cu ecran tactil de 17.3 inch care se poate îndoi la mijloc, moment în care se transformă într-un factor de formă de doar 12.4 inch, mai mic decât o foaie A4, facilitând transportul acestuia fără a compromite experiența de utilizare a unui laptop cu ecran mare.
Ion Dobreanu - lun, 12 dec. 2022, 13:00
Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): ecrane multiple, moduri versatile

ASUS este un nume considerat sinonim cu inovația, lucru ce se vede cel mai bine în cazul incredibilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) definit prin versatilitate, inovație și, nu în ultimul rând, ingeniozitate, datorită ecranului cu diagonală de 17.3 inch, rezoluție 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect 4:3 care se poate plia în mijloc pentru a forma două ecrane distincte cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli, alăturate fără margini deranjante între ele, oferind utilizatorului un spațiu de lucru uniform.

Un ecran cu potențial nelimitat

Noul format pliabil oferă un nivel remarcabil de flexibilitate în utilizarea zilnică, cu o serie de moduri versatile de lucru, completate de prezența unei tastaturi detașabile ASUS ErgoSense Bluetooth cu taste de dimensiune completă și cursă generoasă de 1.4mm. Include și un touchpad foarte precis cu o arie surprinzător de mare.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este genul de laptop care se adaptează rapid în orice împrejurare, putând fi folosit în variate moduri, în funcție de necesitățile de moment: ca un laptop cu tastatură virtuală sau fizică, ca un sistem desktop, tabletă, eReader digital sau cu ecranul deschis complet pentru consum multimedia sau fluxuri de lucru productive. Posibilitățile sunt limitate doar de imaginație și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Reconfigurarea aspectului ecranului pentru optimizarea spațiului se face facil prin intermediului software-ului ScreenXpert.

ASUS a inclus un ecran cu margini foarte subțiri NanoEdge cu un excepțional raport ecran-corp de 87%. Acesta folosește cea mai nouă tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) și beneficiază de toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Amintim rezoluția fină 2.5K, imaginile HDR ultra-vii datorită acoperirii complete a volumului de culoare DCI-P3, până la calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui exemplar, toate contribuind la crearea unei experiențe cinematice veritabile, ajutată de tehnologia Dolby Vision. Protecția ochilor este o altă prioritate ASUS, de aceea emisiile de lumină albastră dăunătoare au fost mult reduse, cu până la 70%, performanță certificată de TUV Rheinland.

La prima deschidere a ecranului vei descoperi o imagine parcă desprinsă din realitate datorită celor 1.07 miliarde de culori pe care la poate afișa acest panou la un incredibil contrast aproape infinit, un avantaj al tehnologiei ASUS OLED. Trebuie menționate încă două caracteristici importante ale ecranului pliabil: luminozitatea maximă de 500 niți și afișarea imaginilor în mișcare fără întreruperi datorită timpului de răspuns fulgerător de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): nașterea unei legende

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) iți oferă o experiență de laptop care nu seamănă cu nimic din ce ai văzut pana acum, totul împachetat într-un produs deosebit de elegant datorită finisajelor premium. De la primul contact vei fi întâmpinat de noua monogramă ASUS care reflectă lumina în mod subtil pe sticla de nuanță albastru închis.

Șasiul este unul compact, măsurând doar 0.87 cm când ecranul este deschis complet și este fabricat din materiale rezistente, un aliaj de magneziu finisat în nuanța Tech Black acoperit de un suport ergonomic din piele artificială de culoare verde închis. Balamaua care permite închiderea și deschiderea rapidă a ecranului OLED pliabil a fost testată intens pentru rezistență crescută, fiind garantată pentru 30.000 de cicluri, mai mult decât suficiente pentru mulți ani de utilizare normală.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este doar un simplu laptop revoluționar cu ecran pliabil, ci un model dotat cu cele mai puternice componente de ultimă generație, adecvate pentru sarcinile actuale ale utilizatorilor mobili: procesoare Intel din generația a 12-a, până la puternicul model Intel Core i7, cip grafic integrat Iris Xe, porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze maxime de 40 Gbps, o baterie generoasă de 75 Wh care oferă o autonomie tipică de 9.5 ore pentru redare video, încărcare Easy Charge prin USB-C și conectivitate fără fir compatibilă cu cel mai nou standard WiFi 6E.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...