1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Zentiva își va tripla producția de algocalmin pentru a răspunde creșterii cererilor în contextul extinderii pandemiei de Covid-19


Zentiva România, producător local de medicamente generice, își va ajusta producția pentru a crește cantitatea fabricată de metamizol sodic (algocalmin), ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

31 mar, 2020 | ECONOMICA.net

Metamizolul sodic este utilizat pe scară largă în România pentru durere și ameliorarea febrei. Compania estimează că că volumul producției din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019. Zentiva România a crescut deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, că răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a ajută pacienții, corpul medical și autoritățile. Zentiva lucrează la o serie de proiecte în Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a contribui astfel la protecția populației. În România am accelerat procesul de producție și lucrăm în flux continuu, 24/7, pentru a răspunde nevoilor. Rămânem în legătură strânsă cu entitățile relevante din sănătate pentru a ajută pacienții români și sistemul de asistență medicală să facă față pandemiei”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

„Aș dori să mulțumesc echipei de producție pentru determinarea arătată în aceste circumstanțe extraordinare și pentru eforturile depuse pentru a continuă să furnizăm medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile”, a mai precizat Tănase.
Zentiva are o prezență majoră în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos. În prezent, compania exportă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus etc.
Zentiva S.A. este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019 (IQVIA Dec. 2019).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO