Zentiva România va investi 9 milioane euro pentru creşterea producţiei cu 50% în următorii 5 ani

Producătorul de medicamente Zentiva România (SCD), din grupul Sanofi, îşi propune creşterea producţiei cu 50% în următorii cinci ani, investind 9 milioane de euro în fabrică, şi estimează majorarea ponderii exporturilor de la 8% la 50%, în volum, în intervalul respectiv.
Economica.net - mar, 06 nov. 2012, 09:41
Zentiva România va investi 9 milioane euro pentru creşterea producţiei cu 50% în următorii 5 ani

„În prezent, fabrica Zentiva România produce anual aproximativ 48 milioane de cutii de medicamente. Compania îşi propune să crească producţia locală cu 50% în următorii cinci ani, investind 9 milioane de euro în unitatea industrială. Exporturile reprezintă în momentul de faţă peste 10% din producţia locală în termeni de valoare şi 8% în termeni de volum. Compania exportă 19 produse în 62 de SKU-uri (forme de prezentare) pe 13 pieţe europene, printre care Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Portugalia. În următorii 5 ani, volumul exporturilor va creşte până la 50% din producţia locală”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Zentiva este unitatea de producţie a Sanofi în România şi face parte din grupul producătorului farmaceutic francez Sanofi-Aventis. Grupul este prezent România şi prin Sanofi-Aventis România.

Sanofi România este liderul pieţei farmeceutice locale, cu o cotă de piaţă de 8,4% în valoare şi 13,3% în volume, potrivit datelor Cegedim, citate în comunicat.

Comparativ cu anul trecut, vânzările Sanofi România au avansat în acest an cu peste 5%, o rată de creştere pe care compania intenţionează să o menţină şi în 2013.

„Contribuţia producţiei locale la cifra de afaceri totală a Sanofi România este de aproximativ două treimi în termeni de volume şi un sfert în termeni de valoare. Intenţionăm să consolidăm poziţia fabricii Zentiva atât pe piaţa locală, cât şi în cadrul platformei industriale internaţionale a Sanofi”, a declarat directorul de operaţiuni industriale al Zentiva România, Margareta Tănase.

Zentiva a lansat în acest an şapte noi produse generice şi intenţionează să lanseze încă nouă până la finele anului viitor, potrivit directorului general al Zentiva România, Simona Cocoş.

Sanofi România are în prezent un portofoliu complex de peste 400 de produse, pe care compania vrea să-l extindă anul viitor cu aproximativ 20 de produse noi.

Fabrica Zentiva România a inaugurat în acest an o nouă secţie de producţie medicamente pe bază de peleţi, o tehnologie de fabricaţie de ultimă generaţie, unică pe piaţa locală, precum şi un nou laborator, care serveşte drept Centru European al Sanofi pentru Constrolul şi Eliberarea produselor betalactamice fabricate în afara UE.

Producătorul de medicamente a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri în creştere cu 15%, de 139,3 milioane lei (31,7 milioane lei), şi un profit net în scădere cu 30%, la 21,2 milioane lei (4,8 milioane euro).

Potrivit celor mai recente raportări, Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 74,9% din acţiunile Zentiva România.

Zentiva are un capital social de 41,6 milioane lei, divizat în 416,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Acţiunile Zentiva au încheiat şedinţa bursieră de luni în stagnare la preţul de 0,765 lei/titlu. La această cotaţie compania are o capitalizare de aproape 319 milioane lei (70,5 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...