1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Zi importantă pentru piaţa de retail. Carrefour lansează astăzi conceptul Supeco

Astăzi, la ora 7:30, retailerul francez Carrefour a deschis în România primul magazin Supeco, un nou concept ce presupune un mix între magazinele tip discounter şi cele cash&carry.

25 sep, 2014 | | ECONOMICA.net

Astăzi, la ora 7:30, retailerul francez Carrefour a deschis la Râmnicu Vâlcea, sub sigla Supeco, primul magazin jumătate discounter jumătate cash& carry din România. Operat de compania Supeco Investment SRL, al cărei acţionar este Carrefour, lanţul de magazine se va extinde rapid şi în oraşe precum Giurgiu, Târgovişte şi Slatina, urmând direcţia de business creată de francezi pentru Spania, unde au apărut primele astfel de magazine. În Râmnicu Vâlcea, ca şi în Giurgiu şi Târgovişte, unităţile Supeco vor fi deschise în spaţiile în care au operat supermarketurile Interex.

Practic, Supeco este un hibrid între magazinele tip discounter gen Lidl, Penny sau XXL Mega Discount şi cele  cash and carry precum Selgros sau Metro şi comercializează produse atât engros cât şi cu amănuntul. "Supeco este un nou format de magazin care îşi propune să ofere consumatorilor preţuri mici, cu focus pe categoria de produse proaspete şi de larg consum, având o suprafaţă de vânzare cuprinsă între 1500 şi 2000 mp.", se arată în anunţurile de angajare pe care Carrefour le-a publicat deja pentru magazinele din România.

În Spania, magazinele Supeco au un design simplu, expunerea produselor fiind realizată astfel încât să pună accent pe principalele produse: carne, fructe, legume şi produse congelate. De asemenea, potrivit presei spaniole, este un magazin creat special pentru nevoile oamenilor într-o perioadă de criză financiară, iar din punct de vedere al layout-ului, împrumută elemente din formatul de cash&carry Atacadao, operat de grupul francez pe piaţa din Brazilia.

Ca sortimentaţie, pe rafturile magazinelor Supeco se regăsesc atât mărci de producatori cât şi mărci proprii, o pondere importantă având-o brandul Carrefour Discount.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, grupul Carrefour numără 162 de magazine dintre care 26 hipermarketuri 'Carrefour', 81 supermarketuri 'Market', 47 magazine de proximitate 'Express', 7 magazine de proximitate 'Contact' și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO