1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Ziarist american suspendat pentru plagiat

Ziaristul Fareed Zakaria, care lucra pentru Time şi CNN, a fost suspendat de revistă şi de postul de televiziune după ce a recunoscut că a plagiat din New Yorker un articol despre controlul armelor, informează sâmbătă agenţiile internaţionale de presă.

12 aug, 2012 | Agerpres

Ziaristul a admis că a copiat din săptămânalul newyorkez în ultima sa cronică publicată în Time şi într-o variantă scurtată şi pe site-ul CNN.

'Media au dezvăluit că paragrafe din cronica mea din Time de săptămâna aceasta prezentau similitudini cu paragrafe din eseul semnat de Jill Lepore apărut în ediţia din 23 aprilie a New Yorker. Am comis o greşeală îngrozitoare', a mărturisit Zakaria, într-un comunicat.

'Este o eroare gravă care îmi aparţine în întregime. Îmi cer scuze fără rezerve faţă de autor, faţă de redactorii-şefi de la Time şi faţă de cititorii mei', a adăugat ziaristul.

Un purtător de cuvânt de la Time a precizat că scuzele lui Fareed Zakaria au fost acceptate, dar cronica i-a fost suspendată 'pentru o lună, timp în care cazul va fi reexaminat'.

CNN, care face parte la fel ca Time din grupul Time Warner, a luat o decizie similară.

Acum mai puţin de două săptămâni, New Yorker s-a confruntat, la rândul său, cu un jenant caz de plagiat, după ce reporterul Jonah Lehrer a recunoscut că a inventat citate din Bob Dylan pe care le-a folosit într-o carte.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO