Zitec a înregistrat venituri de 10,5 milioane euro in 2020, în creştere cu 50%

Zitec, lider pe piața de IT &C digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro în 2020, în creștere cu 50% comparativ cu anul precedent. În ultimii zece ani, evoluția companiei s-a menținut pe un trend ascendent, raportând o rată medie anuală de creștere a afacerilor de 29%.
Lidia Neagu - lun, 01 feb. 2021, 10:34
Zitec a înregistrat venituri de 10,5 milioane euro in 2020, în creştere cu 50%

Pentru anul în curs, Zitec mizează pe dezvoltarea segmentelor de dezvoltare software, soluții cloud și e-commerce, aplicații de mobil și soluții blockchain, web design și digital marketing. Pe lângă aceste direcții, compania va investi în continuare în dezvoltarea produselor proprii – Regista și Mirro.io, menite să susțină companiile private, cât și instituțiile publice în procesele lor de transformare digitală.

Pe tot parcursul anului 2020, Zitec a continuat dezvoltarea proiectelor pentru clienți din Europa și SUA, ajutându-i să-și eficientizeze activitatea și să reducă impactul pandemiei asupra business-urilor lor. 

Printre aceștia se numără clienți din diverse industrii, renumiți la nivel național și internațional, precum: Sameday, ST Microelectronics, Flanco, eMAG, PayU, Credit Europe Bank, iELM sau Startarium.

Compania a raportat rezultate foarte bune și pe segmentele de soluții software personalizate și soluții cloud, dezvoltate atât de Microsoft cât și de Google, înregistrând o creștere de 300% în 2020 și atingând valoarea de 2 milioane euro. Creșterea a fost susținută de proiectele derulate pentru clienții din portofoliul companiei precum: Decathlon, Sameday, Flanco, Vivre, 7Card, Teilor sau Adore Me.

Rezultatele înregistrate de companie în 2020 au fost posibile și datorită maturității parteneriatelor Zitec cu Google, Microsoft și Adobe (Magento Commerce). Începând cu luna iulie 2020, Zitec a devenit Google Cloud Premier Partner, cel mai înalt nivel destinat partenerilor care au demonstrat performanță în implementarea soluțiilor Google Cloud pentru creșterea rezultatelor în business. Tot anul trecut, compania a fost inclusă de Google Cloud pe lista primilor nouă parteneri Recommendations AI din întreaga lume care pot implementa soluția Google.

Produsele proprii Zitec, Regista și Mirro, instrumente digitale esențiale în contextul pandemiei Regista, lider de piață pe segmentul aplicațiilor de registratură și managementul documentelor în administrația publică locală, a continuat anul trecut digitalizarea instituțiilor publice prin Caravana Regista, dar și prin lansarea Ghidului esențial pentru digitalizarea primăriei. Astfel, numărul clienților Regista a crescut cu peste 37%, soluția generând afaceri totale de 750.000 euro. Până în prezent, aproximativ 600 de instituții publice și companii din toate județele țării și-au îmbunătățit procesele de lucru și au redus birocrația folosind Regista. Aplicația are peste 12.000 de utilizatori la nivel național care au înregistrat de-a lungul timpului 11 milioane de documente.

Cel de-al doilea produs propriu din portofoliul Zitec, Mirro.io, ajută companiile să-și construiască și să-și  susțină o cultură orientată pe transparență, recunoaștere și feedback continuu, fiind un instrument esențial în dezvoltarea performanței în cadrul organizațiilor. Mirro încurajează alinierea membrilor echipei cu obiectivele companiei, iar prin modulele de administrare HR simplifică procesele de administrare de personal.

În prezent Mirro.io este folosit de clienți din toată lumea, din țări precum România, Canada, SUA, Noua Zeelandă, Australia, Franța, Germania, Belgia, Ungaria, Turcia, Portugalia, Brazilia, Ecuador, Paraguay, Israel, Slovacia și Estonia.

„Pe toată perioada anului trecut, echipa Zitec s-a implicat activ în accelerarea procesului de transformare digitală în foarte multe domenii, iar acest lucru s-a reflectat și în veniturile anuale înregistrate, în creștere cu 50% față de 2019. Prin toate demersurile noastre de digitalizare, dar și prin diversificarea gamei de servicii, ne-am susținut clienții și partenerii, indiferent că vorbim de companii private sau de instituții publice, cu soluții prin care să-și eficientizeze activitatea, reducând astfel din efectele negative ale pandemiei”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator Zitec.

În ceea ce privește divizia de Digital Marketing, aceasta a înregistrat afaceri totale de 1,5 milioane euro, în creștere cu 100% față de anul anterior. De asemenea, divizia și-a mărit echipa la 18 specialiști cu certificări Google Ads, Google Analytics și Facebook Blueprint pentru a acoperi creșterea numărului de clienți și de proiecte. Totodată, Zitec este o agenţie Google Premier Partner și Facebook Marketing Partner.

Pe toată perioada anului trecut, Zitec s-a concentrat și pe creșterea echipei și atragerea de oameni talentați printr-un proces de recrutare exclusiv online. Astfel, compania a încheiat anul cu o echipă de 187 membri, în creștere cu 22% față de decembrie 2019, alăturându-se în total 58 de noi colegi. În continuare, Zitec urmărește extinderea echipei cu specialiști precum PHP Developer, Magento Developer, Security Analyst, DevOps Engineer, Lead Frontend Engineer, Content Marketer și Business Developer.

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. 

Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

Te-ar mai putea interesa și
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ieftiniri consecutive....
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. ...