Zitec a preluat agenţiile de digital Bright şi Symbolic

Compania românească Zitec, specializată în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a preluat recent echipele și portofoliile agențiilor Bright și Symbolic, două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software și marketing digital, care au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 450.000 de euro.
Economica.net - mar, 24 sept. 2019, 09:35
Zitec a preluat agenţiile de digital Bright şi Symbolic

Pentru Zitec, preluarea celor două afaceri a vizat atât extinderea portofoliului de clienți cât și creșterea echipei, întrucât membrii fondatori ai companiilor preluate și o parte din echipele Bright și Symbolic s-au alăturat echipei Zitec. Preluarea se înscrie într-un șir de acțiuni de acest fel, după ce, în 2016, Zitec a asimilat echipa și portofoliul Inotec, companie care a înregistrat afaceri de 300.000 de euro în anul precedent preluării, dar și echipa și portofoliul Cloud Bit, firmă specializată în embedded software.

„Cred că este un moment bun pentru acțiuni de consolidare a pieței locale, iar, în acest moment, toate părțile implicate au de câștigat. Clienții au acces la o echipă mai mare, care oferă servicii complete în zona digitală iar echipele preluate se pot concentra pe activitățile unde excelează, renunțând la activitățile administrative și beneficiind de fluxuri mature de livrare și organizare. Suntem deschiși și pentru alte achiziții similare. Nu este ușor să faci performanță în zona serviciilor, dar este mai ușor împreună”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Founding Partner Zitec.

Bright Agency, fondată în 2009, a realizat cu succes peste 200 de proiecte care au presupus design-ul și dezvoltarea de aplicații web, site-uri de prezentare și soluții de vizualizare digitală (3D web, VR, AR) pentru numeroși clienți, de la start-up-uri până la lideri de nișă sau corporații internaționale.

„Proiectele implementate de echipa Bright până în prezent acoperă în principal piața din România, Franța și SUA, pentru industrii precum cea a bunurilor de larg consum, curierat, imobiliare sau auto, iar în portofoliu se regăsesc branduri de renume precum Arctic, Beko, Grundig, Ferroli, Vastint, Internet & Mobile World sau Mobotiq. Alături de Zitec suntem pregătiți să oferim servicii extinse clienților noștri și să putem genera mai mult business”, a declarat Bogdan Nicoară, fondator Bright Agency.

„Ne bucură faptul că putem continua dezvoltările începute cu Bright alături de o echipă mare, cu expertiză pe servicii end-to-end. Vedem în noul parteneriat cu Zitec o oportunitate excelentă în a ne continua misiunea Beko, aceea de a oferi consumatorilor noștri tehnologii inteligente, design funcțional și calitate la cele mai înalte standarde”, a adăugat Gabriel Eremia, Marketing Manager Arctic, Beko și Grundig.

În cei doi ani de la înființare, Symbolic a livrat în principal servicii de e-commerce și soluții personalizate – inclusiv pe tehnologii emergente precum blockchain – pentru clienți din industrii între care retail, lifestyle, producție publicitară, health & lifecare și ONG-uri.

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.
Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner și Google Cloud, precum și singura companie românească Partener Magento Business și unic furnizor în România al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX.

Te-ar mai putea interesa și
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care va influența fiecare domeniu al existenței noastre, de la sectorul medical......
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...