Ziua Mondială Fără Tutun: BAT cere întărirea colaborării globale pentru a susţine fumătorii din întreaga lume care caută alternative la ţigări

La nivel global, milioane de fumători au renunțat la fumat în favoarea alternativelor cu risc redus. Dacă guvernele vor dori să maximizeze rolul pe care aceste produse alternative îl pot juca în reducerea fumatului, este nevoie de o colaborare mai intensă la nivel global.
Economica.net - vin, 31 mai 2019, 11:11
Ziua Mondială Fără Tutun: BAT cere întărirea colaborării globale pentru a susţine fumătorii din întreaga lume care caută alternative la ţigări

Vineri, 31 mai: Ziua Mondială Fără Tutun încurajează oamenii să renunțe la fumat. Există multe modalități prin care oamenii pot face acest lucru, însă dovezile din întreaga lume ne sugerează că una dintre cele eficiente metode este folosirea alternativelor fără ardere precum țigările electronice, produsele de încălzire a tutunului, tutunul pentru uz oral sau produsele cu nicotină. De Ziua Mondială Fără Tutun, British American Tobacco (BAT) invită autoritățile de reglementare, sistemul de sănătate public, industria și mass-media să colaboreze pentru a dezvolta o poziție globală progresistă și pragmatică față de aceste produse.

În țările în care există deja un mediu de reglementare favorabil acestor produse s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește numărul de fumători care au renunțat la țigările tradiționale. De exemplu, în Regatul Unit, aproape 1,7 milioane de fumători au renunțat la fumat cu ajutorul țigărilor electronice, iar în Suedia, unde snus – tutun oral – a fost folosit cu succes de mai multe decenii, nu numai că utilizarea acestuia a depășit fumatul obișnuit, dar fumatul și bolile asociate fumatului au cele mai scăzute rate din Europa.

Cu toate acestea, din păcate, nu există o viziune consistentă la nivel global asupra modului în care aceste produse ar trebui să fie reglementate, multe țări continuând să ignore potențialele beneficii pe care le-ar putea oferi fumătorilor care trec complet la utilizarea produselor fără ardere.

BAT consideră că este nevoie de o colaborare extinsă pentru a se face o diferență reală pentru fumători la nivel global. Suntem conștienți că rolul nostru este să furnizăm produse de calitate, să le comercializăm într-un mod responsabil către fumătorii și consumatorii de nicotină adulți și să derulăm cercetări științifice relevante care să arate potențialul de risc redus al acestor produse în comparație cu țigările tradiționale. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare și sistemul de sănătate publică joacă, de asemenea, un rol esențial în asigurarea unor cadre de reglementare adecvate, care să promoveze disponibilitatea produsele cu un grad de calitate certificat pentru milioane de fumători din întreaga lume care caută o alternativă la țigări.

Simon Cleverly, Group Head of Corporate Affairs, British American Tobacco, spune: “Suntem hotărâți să accelerăm transformarea companiei noastre, a industriei din care facem parte și să continuăm să dezvoltăm noua noastră categorie de produse cu potențial de risc redus pentru că este ceea ce este corect să facem pentru fumătorii care caută alternative la țigările obișnuite. Gama noastră de țigări electronice, produse care încălzesc tutunul, tutunul pentru uz oral și produsele cu nicotină sunt esențiale pentru a atinge acest obiectiv.

Frustrant pentru noi este că încă există opinii și reglementări inconsecvente cu privire la aceste produse noi. Având în vedere potențialul de risc redus al acestor produse, este contraintuitivă reacția multor guverne care restricționează vânzarea și comercializarea acestora. De Ziua Mondială Fără Tutun solicităm guvernelor, autorităților de reglementare și factorilor de decizie politică să colaboreze cu noi, cu industria și cu sistemul de sănătate publică, pentru a crește gradul de conștientizare și disponibilitate a acestor cu potențial de risc redus la fumat”.

Doar prin sprijin și reglementări globale adecvate putem ajuta cei peste un miliard de fumători care există în lume să renunțe de fumat.”

British American Tobacco (BAT) este o companie globală de produse de larg consum, care furnizează produse de tutun și produse cu nicotină pentru milioane de consumatori din întreaga lume. Compania are peste 55.000 de angajați, este lider de piață în peste 50 de țări și are fabrici în 48 de țări.

Portofoliul său strategic este alcătuit din mărcile sale globale de țigări și o gamă tot mai mare de produse cu potențial de risc redus. Acestea includ produse pentru vapat, produse de încălzire a tutunului, produse moderne orale, inclusiv produse cu nicotină fără tutun, precum și produse tradiționale orale cum ar fi snus și produse din tutun pentru mestecat.

Te-ar mai putea interesa și
Vertiv, cu afaceri şi în România, investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din Croația
Vertiv, cu afaceri şi în România, investeşte 10 milioane de euro într-o fabrică din Croația
Verrtiv furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, cu afaceri şi în Romînia, a anunțat astăzi deschiderea unei noi fabrici în Rugvica, Croația.......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 300 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Intră zilnic în clasamentele BLAST pentru premii de 5.000 dolari!
Intră zilnic în clasamentele BLAST pentru premii de 5.000 dolari!
Există turnee de poker normale, turnee turbo, turnee hyperturbo. Și mai există Blast, turnee contra-timp, cu premii-surpriză, ...
Cîţu: Este prea devreme ca să se renunțe la mască pe 1 iunie. Nu vom reveni total la normalitate atunci
Cîţu: Este prea devreme ca să se renunțe la mască pe 1 iunie. Nu vom reveni total la normalitate atunci
Premierul Florin Cîţu a precizat joi că este prea devreme să se renunţe la purtarea măştii de la 1 iunie, menţionând ...