Auchan a dat jos sigla Real de pe hypermarketul din Satu Mare. Procesul de rebranding din 2013 s-a încheiat

Retailerul francez Auchan a finalizat astăzi ultimul rebranding planificat pentru anul acesta. Compania a redeschis magazinul Real din Satu Mare, pe care l-a preluat, împreună cu alte 19 magazine, de la Metro Group. 
Alina Stanciu - mie, 04 dec. 2013, 13:42
Auchan a dat jos sigla Real de pe hypermarketul din Satu Mare. Procesul de rebranding din 2013 s-a încheiat

Retailerul francez Auchan a redeschis, pe 4 decembrie, magazinul Real Satu Mare pe care l-a preluat de la grupul german Metro, alături de alte 19 unităţi. Acesta este ultimul magazin Real rebranduit de Auchan anul acesta, după unităţile Pallady (Bucureşti), Vitan (Bucureşti), Braşov, Constanţa Sud, Oradea -Calea Aradului şi Sibiu. Lanţul francezilor ajunge astfel la un număr de 18 hipermarketuri. Pe o suprafaţă netă de vânzare de peste 6.000 de mp, noul hipermarket Auchan Satu Mare oferă locuitorilor o gamă de 35.000 produse.

Ce a mai rămas din Real

În urma tranzacţiei în valoare de 1,1 miliarde de euro prin care grupul german Metro şi-a vândut divizia de hipermarketuri din România, Polonia, Ucrain şi Rusia către Auchan, 20 dintre cele 24 de unităţi Real trec printr-un proces de rebranding care se va finaliza anul viitor. În momentul de faţă, Auchan mai trebuie să îşi pună sigla pe 13 magazine, transformarea unui magazin fiind realizată în medie în câteva săptămâni. Oricum, brandul Real nu va dispărea, în condiţiile în care cele patru magazine pe care Auchan nu le-a dorit sunt în continuare operate de Metro Group. Pe viitor, nu este însă exclusă o nouă tranzacţie.

Detalii aici. 

Ce se va întâmpla cu magazinele Real care nu au fost preluate de Auchan

Cât costă rebrandingul

Potrivit datelor oferite de Auchan, bugetul total de investiţii şi cheltuieli (tehnic, formări, soldări etc.) pentru transformarea unui magazin este estimat la circa două milioane de euro per magazin. Altfel spus, pentru reamenajarea cele 20 de magazine pe care le-au preluat de la Metro Group, Auchan ar urma să cheltuiască aproximativ 40 de milioane de euro. Spre comparaţie, în 2007 retailerul francez a investit 40 de milioane de euro pentru deschiderea unui magazin de 8.500 de mp în Tg Mureş, în timp ce primul Auchan City din Bucureşti, situat în cartierul bucureştean Crângaşi, a presupus o investiţie de 20 de milioane de euro.

Tranzacţia Auchan-Real a fost finalizată pe 12 septembrie, ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între grupul Auchan şi Metro Group şi a validării primite din partea Consiliului Concurenţei, la sfârşitul lunii iulie. Auchan România, în noua sa dimensiune, ajunge la 31 de magazine deschise şi alte două în construcţie, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, peste 10.000 de angajaţi, 3 platforme logistice, 70 milioane de clienţi anual şi o cifră de afaceri comună de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe. Compania devine, astfel, unul din primii cinci cei mai mari angajatori privaţi din România şi a doua reţea de comerţ ca suprafaţă totală de vânzare la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...