ZoidPay implementează EGLD și anunță că va migra ZPAY pe Elrond Blockchain

ZoidPay, unul dintre cele mai ambițioase proiecte autohtone din sectorul criptomonedelor, care le-a deschis porțile utilizatorilor către peste 100 de milioane de magazine online din lume, a integrat eGold – moneda principală a celui mai bine cotat blockchain creat de români, Elrond Network – ca una dintre principalele valute din platforma sa.
Ion Dobreanu - mar, 15 feb. 2022, 12:50
ZoidPay implementează EGLD și anunță că va migra ZPAY pe Elrond Blockchain

În urma acestui parteneriat, de acum încolo, deținătorii monedei EGLD vor putea să efectueze cumpărături de la orice comerciant online care acceptă carduri VISA folosind aplicația sau extensia ZoidPay.

Și mai mult decât atât, ZPAY, moneda nativă a celor de la ZoidPay, va fi migrată pe blockchain-ul Elrond, lucru care nu face altceva decât să sporească utilitatea ecosistemului.

Elrond este o arhitectură blockchain, concepută de la zero pentru a aduce o îmbunătățire cumulativă de 1.000 de ori a vitezei de procesare și de execuție. Pentru a realiza acest lucru, Elrond introduce două inovații cheie: un nou mecanism Adaptive State Sharding și un algoritm Secure Proof of Stake (PoS), care permite o scalare liniară cu un mecanism de tranzacționare rapid, eficient și sigur. Astfel, Elrond poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă (TPS), cu o latență de 5 secunde și costuri neglijabile.

„Proliferarea plăților Web3 este un joc cu sumă pozitivă în care toți cei implicați, de la consumatori la comercianți și parteneri de ecosistem, vor beneficia de pe urma adoptării. Îi urăm bun venit lui ZoidPay în ecosistemul Elrond Network și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru avansarea plăților cu ajutorul tehnologiei blockchain,” a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

Compania tinde să devină un jucător principal în lumea economică descentralizată din mediu online, mizând pe o politică lipsită de permisiuni și frontiere, care este accesibilă la nivel global.

Compania de Blockchain ZoidPay, lansată în anul 2018, se axează pe facilitarea plăților pe bază de criptomonede la scara mondială, fiind un important ambasador internațional pentru adoptarea serviciilor financiare Web3.

„Elrond a depus eforturi substanțiale pentru a stabili traseul de urmată în ceea ce privește plățile, în cadrul noii economii digitale, prin intermediul unei infrastructuri blockchain scalabile și a unor produse excelente pentru comercianți și consumatori. Tehnologia și viziunea lor sunt exact tipul de impuls de care ZoidPay are nevoie pentru a înainta în misiunea de a le permite utilizatorilor de criptomonede să cumpere orice, de oriunde,” a declarat Eduard Oneci, co-fondator și CEO al ZoidPay.

Extensia de Chrome ZoidPay permite generarea unor carduri bancare virtuale încărcate cu diverse criptomonede, care pot fi folosite pentru a efectua cumpărături la orice comerciant care acceptă carduri VISA, la cele mai mici comisioane.

CEO-ul Eduard Oneci, care i-a răspuns provocării lansate de Elon Musk la începutul acestui an, a anunțat lansarea unor caracteristici suplimentare în ecosistemul ZoidPay, precum efectuarea plăților instantanee cu cardul – după implementarea sistemului de conversie automată din criptomonede în valută tradițională – emiterea unor carduri fizice pentru ca utilizatorii să poată efectua plăți și la comercianți offline: magazine, restaurante, hoteluri etc. Totodată, criptomoneda nativă $ZPAY urmează să fie adăugată alte câteva exchange-uri importante pe parcursul anului 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...