Zoltan Teszari va încasa dividende în valoare totală de 6,8 milioane lei din profitul record reuşit de Digi în 2017

Digi Communications NV, compania-mamă a RCS & RDS, va distribui un dividend brut de 0,35 lei pe acţiune din profitul record obţinut anul trecut, de 61,7 milioane de euro. Din calculele ECONOMICA.NET, compania va distribui ca dividende către acţionari un total de 11,98 milioane de lei (2,62 milioane de euro, la cursul mediu BNR pe 2017) din profitul de anul trecut, din care 6,8 milioane de lei (1,48 milioane de euro) ar trebui să-i revină acţionarului majoritar al grupului, Zoltan Teszari.
Economica.net - Dum, 01 apr. 2018, 20:47
Zoltan Teszari va încasa dividende în valoare totală de 6,8 milioane lei din profitul record reuşit de Digi în 2017

Aprobarea distribuirii unui dividend brut în valoare de 0,35 lei pe acţiune apare pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor Digi Communications, convocată pentru data de 2 mai.

Zoltan Teszari controlează 56,93% din acţiunile Digi, din care 2,97% prin deţinere directă şi restul prin intermediul holdingului RCS Management SA, unde deţine participaţia majoritară de 87,1%, potrivit datelor prezentate anterior de companie.

De asemenea, Teszari exercită un control de 100% asupra companiei prin intermediul acţiunilor de categoria A pe care le deţine. În vederea listării la Bursă, Digi şi-a împărţit capitalul social în două categorii de acţiuni. Acţiunilor din categoria A le sunt atribuite 10 voturi asupra deciziilor companiei, în timp ce acţiunile din categoria B vin cu un singur vot în acţionariat.

Citeşte şi: RCS & RDS nu se aşteaptă la un impact negativ în urma unei eventuale fuziuni Vodafone – UPC în România. Ce planuri are Digi în 2018

Pe ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor Digi din 2 mai se mai găseşte împuternicirea Consiliului de Administraţie al companiei să efectueze operaţiuni de răscumpărare a acţiunilor de categoria B (cele listate la bursă – n.r.).

Atât anunţul privind distribuirea de dividende, cât şi exprimarea posibilităţii de a răscumpăra acţiuni de la investitori, ar trebui să susţină cotaţia bursieră a companiei, aflată sub presiune pe fondul investigaţiilor DNA în care sunt implicate societăţi comerciale sau directori din grup.

Acţiunile Digi se tranzacţionau, vineri, pe Bursa de Valori Bucureşti, la 34 de lei, în urcare cu 0,29% faţă de referinţa de joi, conferindu-i companiei o capitalizare de piaţă de 3,39 miliarde de lei (727 milioane de euro, la cursul BNR de vineri).

Citeşte şi: RCS&RDS şi-a triplat în 2017 numărul de clienţi casnici cărora le furnizează energie electrică

Profitul net al Digi a crescut anul trecut de peste 5 ori, la 61,7 milioane de euro, faţă de 11,7 milioane de euro în 2016, iar veniturile companiei au avansat cu 8,7%, de la 842,7 milioane de euro la 916,5 milioane de euro, potivit rezultatelor financiare preliminare anunţate anterior de companie. Evoluţia se datorează atât unui mai bun control al costurilor pe partea operaţională, cât şi scăderii semnificative a cheltuielilor financiare, reiese din raport.

Compania are 13,3 milioane de clienţi (număr de abonamente active) în România, Ungaria, Italia şi Spania. Dacă în România şi Ungaria deţine operatori de cablu, internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă, în Italia şi Spania Digi acţionează ca operator mobil virtual (reseller de servicii de telefonie mobilă).

Cea mai mare piaţă a Digi este România, unde operaţiunile comerciale sunt desfăşurate prin RCS & RDS.

Te-ar mai putea interesa și
Nicolescu: Dacă austriecii exersează pe UE egouri politice, să plătească pierderile economice ale României, pentru că nu e în Schengen
Nicolescu: Dacă austriecii exersează pe UE egouri politice, să plătească pierderile economice ale României, pentru ...
Dacă austriecii vor să exerseze pe Uniunea Europeană egourile lor politice legate de alegerile pe care le au în ianuarie, atunci să plătească 200 de milioane de euro pe lună pierderi pentru......
România în Schengen – Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul de interne Gerhard Karner
România în Schengen – Austria va vota în JAI împotriva aderării României şi a Bulgariei, reafirmă ministrul ...
Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării României şi a ...
Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro – Bloomberg
Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro – Bloomberg
Assicurazioni Generali SpA intenţionează să vândă portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la aproximativ ...
România în Schengen – Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei
România în Schengen – Germania şi Franţa susţin aderarea României, Croaţiei şi Bulgariei
Germania susţine aderarea Bulgariei, a Croaţiei şi a României la spaţiul Schengen, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul ...