Obor, zona din Bucureşti în plin boom imobiliar: foste fabrici de pe aceeaşi stradă se transformă în turnuri de apartamente

Poziţionate în oraş, aproape de mijloacele de transport în comun, terenurile fostelor fabrici lasă acum locul unor proiecte imobiliare de anvergură. Mai mulţi investitori pregătesc terenurile pentru turnuri de apartamente la Obor, amplasate pe aceeaşi stradă. 
Andrada Ghira - mie, 27 dec. 2017, 21:21
Obor, zona din Bucureşti în plin boom imobiliar: foste fabrici de pe aceeaşi stradă se transformă în turnuri de apartamente

Terenurile fostelor fabrici au reprezentat o mină de aur pentru investitorii străini care au venit odată cu boomul imobiliar din 2006-2007. Acolo unde în trecut au fost fabrici, astăzi sunt construite proiecte imobiliare. 

Una dintre zonele puternic industrializate, a cărei faţă nu a fost schimbată în ultimii ani este Bucur-Obor. Aici, înainte de criză a fost finalizat proiectul rezidenţial Rose Garden, construit pe terenul fostei fabrici Suveica. Cel mai important proiect imobiliar finalizat în această zonă este Veranda Mall, construit pe terenul fabricii Prodplast, deţinută de familia Pogonaru, şi deschis în toamna anului trecut. 

Acum, mai mulţi proprietari de terenuri din zonă fac demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie. Cele mai multe turnuri în plan sunt cele pentru apartamente, dar şi pentru birouri. 

Terenul Aversa, pregătit pentru turnuri de 27 de etaje

Cel mai mare teren pentru care se fac demersuri în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie este cel al Aversa, deţinut de omul de afaceri de origine canadiană, Michael Topolinski. 

Recent, firma Benevo Management a depus documentaţia necesară pentru obţinerea unui plan urbanistic zonal pentru terenul de 9,6 hectare din zona Obor a Capitalei. Indicatorii urbanistici propuși prevăd posibilitatea construcţiei de clădiri înalte de 27 de etaje, în mare parte blocuri cu apartamente. Pe teren mai sunt propuse şi clădiri pentru birouri şi funcţiuni conexe.

Terenul a fost împărţit în şapte subunităţi funcţionare, dintre care cea mai mare, de 25.000 de mp, se află chiar lângă cel deţinut de familia Pogonaru, acolo unde anul trecut a inaugurat Veranda Mall, şi unde se propune construcţia unei suprafeţe comerciale cu o amprentă la sol de 13.600 de mp. 

Pe cinci dintre aceste subunităţi este propusă construcţia de locuinţe şi birouri în turnuri de 15, 18, 20, 22 şi 27 de etaje. 

CiTEŞTE ŞI Proiect imobiliar de anvergură pe terenul Aversa din Bucureşti: clădiri de locuinţe şi birouri înalte de 27 de etaje la Obor

Polonezii de la Atlas Estate pregătesc terenul 1.000 de apartamente

Compania Atlas Estates a cumpărat în 2006 terenul fostei fabrici de ulei Solaris din zona Obor, iar în 2008 anunţa un proiect imobiliar cu 1.200 de apartamente şi o investiţie de 180 de milioane de euro. Criza a îngheţat planurile companiei de a dezvolta terenul de pe Şoseaua Electronicii nr. 25. Atlas mai deţine 100.000 de mp de teren în Voluntari şi hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti. 

În luna noiembrie a acestui an, compania a obţinut avizul de oportunitate pentru terenul de 32.000 de mp din zona Obor, amplasat în apropierea terenului Aversa. Aici se pot construi blocuri cu o înălţime de 11 etaje. Proiectul ar urma să aiă 1.000 de apartamente şi un total de 1.400 de locuri de parcare, arată datele publice, consultate de Economica.net. 

Fostul partener al lui Gică Popescu pregăteşte apartamente la Obor

De pregătirea terenului pentru un ansamblu rezidenţial s-a ocupat şi firma Pal Group, care deţine o parcelă de 10.278 de mp pe Şoseaua Electronicii nr. 31, lângă terenul celor de la Solaris. Aici se propune construcţia a patru blocuri cu o înălţime de 14 etaje. 

Firma A&T Chic Design a pregătit documentaţia pentru obţinerea planului urbanistic zonal pentru terenul de pe strada Baicului nr. 31. Pe terenul de 18.000 de mp, societatea propune construcţia a 345 – 500 de apartamente în blocuri înalte de 10 etaje, deşi anul trecut proiectanţii au propus turnuri de 17 etaje. A&T Chic Design este deţinută în proporţie de 95% de Green Properties, o firmă cu acţionari spanioli, iar restul participaţiei, de 5%, este deţinută de firma Imobiliar Group Exim, deţinută în totalitate de fostul partener de afaceri al lui Gică Popescu, Marius Roateş.

Gică Popescu se asociase cu Marius Roateş şi George Şaguna în proiectul Doldora Bazaar, care a dat faliment.   

Cosmin Olăroiu construieşte locuinţe pe Izolatorul 

Locul altei fabrici va fi luat de blocuri de locuinţe. Pe ordinea de zi a ultimei sedinţe CTUAT din cadrul Primăriei Bucureşti s-a aflat şi PUZ-ul pentru terenul deţinut de Izolatorul SA pe strada Electronicii 9-11. Pe cei 17.706 de mp se propune construcţia de blocuri rezidenţiale cu înălţimi de 10 etaje. Fostul fotbalist Cosmin Olăroiu deţine 50% din Izolatorul SA. 

Tot pe Şoseaua Electronicii, la numărul 44B-44C, se intenţionează elaborarea unui PUZ pentru construcţia de blocuri rezdidenţiale, înalte de 12 etaje. 

Te-ar mai putea interesa și
Annalena Baerbock: Germania ia foarte în serios amenințările nucleare făcute de Putin
Annalena Baerbock: Germania ia foarte în serios amenințările nucleare făcute de Putin
Guvernul german tratează ''foarte serios'' ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, dar nu îşi va permite să fie şantajat de Moscova, a susţinut ministrul de externe......
Premierul Elisabeth Borne susține că Franța vrea să facă insuportabil costul războiului pentru Rusia
Premierul Elisabeth Borne susține că Franța vrea să facă insuportabil costul războiului pentru Rusia
Franţa vrea să facă "insuportabil costul războiului pentru Rusia", a declarat luni şefa guvernului francez Elisabeth ...
Trenuri noi în România: Cum va împărți ARF ramele Alstom între CFR Călători și operatorii privați
Trenuri noi în România: Cum va împărți ARF ramele Alstom între CFR Călători și operatorii privați
Ramele electrice interregionale RE-IR, achiziționate de statul român prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vor fi ...
FMI: Până la 20 de state, în special din Africa, vor solicita asistență de urgență pentru a face față crizei alimentare
FMI: Până la 20 de state, în special din Africa, vor solicita asistență de urgență pentru a face față crizei alimentare
Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că până la 20 de ţări, în special din Africa, ar putea avea nevoie de ...