1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Zuckerberg: Facebook "a irosit doi ani" cu strategia pentru platformele mobile

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut că reţeaua de socializare "a irosit doi ani" cu strategia pentru platformele mobile şi a promis că problemele sunt aproape rezolvate, în primele comentarii publice după listarea companiei la bursă, în luna mai.

12 sep, 2012 | Mediafax

Zuckerberg a afirmat că una dintre cele mai mari greşeli ale Facebook a fost dezvoltarea aplicaţiilor pentru smartphone-uri pe baza tehnologiei web-based HTML 5, în loc de a crea aplicaţii direct pe platformele iOS şi Android ale Apple şi Google.

"Este foarte dureros", a declarat fondatorul Facebook la conferinţa TechCrunch Disrupt din San Francisco, potrivit Financial Times.

El a anunţat că Facebook va lansa în curând o aplicaţie nouă pentru sistemul de operare Android, după ce a introdus recent una pentru iPhone.

Zuckerberg a evitat să discute detaliile financiare ale listării la bursă, dar a afirmat că declinul puternic înregistrat de acţiuni este dezamăgitor.

Facebook a atins recent un minim de 17,73 dolari pe acţiune, cu peste 50% sub cotaţia de 38 de dolari din ziua listării. Marţi, acţiunile reţelei de socializare au închis în urcare cu 3,3%, la 19,43 dolari, şi au depăşit 20 de dolari în sesiunea prelungită de tranzacţionare datorită comentariilor directorului general.

Zuckerberg a arătat că Facebook integrează serviciile mobile în fiecare aspect al activităţilor şi a efectuat mai multe schimbări interne, în dezvoltarea produselor, pentru a se concentra pe acest segment.

Şeful Facebook a spus că la un moment dat compania îşi va dezvolta activităţile în domeniul serviciilor de căutare, intrând astfel mai mult pe teritoriul Google.

"Înregistrăm 1 miliard de interogări pe zi şi nici măcar nu ne străduim să le atragem", potrivit lui Zuckerberg, care a precizat că majoritatea căutărilor sunt de persoane, dar şi de companii şi aplicaţii.

Întrebat despre impactul scăderii cotaţiei acţiunilor asupra moralului şi fidelităţii angajaţilor, Zuckerberg a spus că evoluţia titlurilor "nu a ajutat".

El a reiterat că Facebook se concentrează pe activităţi pe termen lung şi că în trecut compania nu a fost una controversată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO