Zuckerberg: Luăm în considerare să intentăm un proces în urma scandalului „Cambridge Analytica”. Şi datele mele au fost folosite

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că el şi echipa sa iau în considerare să intenteze un proces în urma scandalului "Cambridge Analytica” şi că şi datele sale personale au fost folosite de această companie pentru a influenţa procesul electoral din 2016. El se află miercuri în faţa Comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 11 apr. 2018, 16:01
Zuckerberg: Luăm în considerare să intentăm un proces în urma scandalului

Democratul Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook plănuieşte să intenteze un proces împotriva lui Kogan, Cambridge Analytica sau Universitatea Cambridge University, scrie News.ro.

„Este o posibilitate pe care o luăm în considerare. Am acţionat deja suspendându-l pe Kogan de pe platformă şi vom realiza un audit pentru a ne asigura că el va şterge toate datele pe care le deţine”, a răspuns CEO-ul Facebook.

„Am aflat că există un întreg program asociat cu Cambridge University, în care mai mulţi cercetători, nu doar Aleksander Kogan, au dezvoltat aplicaţii similare. Aşa că trebuie să înţelegem dacă se petrece ceva rău la Cambridge University în ansamblu, ceva care ar necesita o acţiune mai puternică din partea noastră”, a adăugat el.

La o întrebare a Annei Eshoo, o democrată din California, Zuckerberg a răspuns că şi datele lui personale au fost incluse între cele folosite de Cambridge Analytica.

Eshoo l-a mai întrebat pe Mark Zuckerberg dacă el consideră că are obligaţia morală să conducă o platformă care protejează democraţia. CEO-ul Facebook a răspuns afirmativ.

Preşedintele Comisiei, Greg Walden, care a deschis această audiere a lui Zuckerberg, a precizat că, deşi Facebook s-a dezvoltat, este îngrijorat că „platforma nu s-a maturizat”.

„În ciuda binelui pe care îl aduce, Facebook poate fi un instrument pentru grupuri precum Rusia sau Cambridge Analytica (…) Avem nevoie de termeni cu privire la intimitatea noastră pe care să îi putem înţelege şi legislaţie pentru protejarea datelor”, a spus la rândul său democratul Frank Pallone.

Zuckerberg a repetat faptul că profesorul Aleksander Kogan şi reprezentanţii Cambridge Analytica au obţinut şi au folosit date în mod impropriu, în pofida faptului că un senator, Richard Blumenthal, a lansat, marţi, termenii serviciului, care ar fi arătat că aceştia au avut permisiunea de a distribui, vinde şi transfera acele informaţii.

Cea de-a doua audiere a lui Mark Zuckerberg continuă la momentul transmiterii acestei ştiri.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...