Noul catalog IKEA 2016. Preţurile sunt, în medie, cu 20% mai mici

Catalog IKEA 2016. Retailerul suedez IKEA a lansat noul catalog 2016, care va fi valabil până în vara anului viitor. Este axat pe bucătării, are 300 de produse în medie cu 20% mai ieftine decât în catalogul anterior şi sute de articole noi. Preţul pentru o bucătărie completă pleacă de la 1.600 de lei.
Alina Stanciu - mie, 12 aug. 2015, 10:32
Noul catalog IKEA 2016. Preţurile sunt, în medie, cu 20% mai mici

CATALOG IKEA 2016 –  Retailerul suedez de mobilă IKEA va începe, pe 17 august, să distribuie catalogul 2016, care va fi valabil de la 1 septembrie anul curent, până pe 25 august 2016. Acesta va fi expediat în Bucureşti, Ploieşti, Piteşti şi împrejurimi în 930.000 de exemplare, are 328 de pagini, iar tema în jurul căreia sunt prezentate produsele este ” „Gesturile mici contează”. „Catalogul IKEA de anul acesta are o temă care unește oamenii mai mult ca niciodată. O temă axată pe viața în jurul bucătăriei și pe acele mici momente magice care au loc în acest spațiu,” a declarat Daniela Stoican, PR Manager IKEA România.

Tema a fost aleasă la nivel global, dar se potriveşte stilului de viaţă al bucureştenilor, care renunţă treptat la gătit. Potrivit unui studiu de piaţă realizat de companie, deși 79% au încredere în calitățile lor de bucătari, doar 22% dintre bucureșteni gătesc acasă în timpul săptămânii. Mai mult de jumătate dintre aceștia (58%) spun că timpul este principalul motiv pentru care ajung să renunțe la gătit. De asemenea, 74% dintre bucureșteni sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare. În comparație cu media indicată în sondaj pe locuitorii altor capitale, bucureștenii spun că au fost pretențioși cu mâncarea în copilărie cu procent cu 9% mai mare.

Produse cu preţuri mai mici

Ca în fiecare an, aproximativ o treime din produsele din magazin se reînnoiesc, o parte din ele ajungând în Băneasa începând cu 1 septembrie. Restul sunt introduse în ofertă treptat, astfel încât retailerul să menţină viu interesul consumatorului.  De asemenea, anul acesta în jur de 320 de produse au preţuri în medie cu 20% mai mici faţă de anul de catalog anterior. În catalogul IKEA 2015, preţurile au scăzut în medie cu 18% pentru 200 de articole. Conform politicii IKEA, preţurile din catalog sunt maxime, astfel că, pe parcursul anului, pot apărea reduceri de preţuri dar nu şi scumpiri. Ele sunt valabile 1 an, de la 1 septembrie 2015 până la 25 august 2016.

Cât costă o bucătărie la IKEA

Potrivit catalogului IKEA 2016, preţul unei mobile de bucătărie complete poate pleca de la peste 5.200 de lei, în cazul unei încăperi de 5 metri pătraţi, până la aproximativ 21.300 de lei, în cazul unei camere de 12 metri pătraţi. O mobilă pentru o bucătărie de 3 metri pătraţi costă peste 1.600 de lei, una pentru 10 metri pătraţi ajunge la aproximativ 11.400 de lei, iar una pentru o încăpere de 8 metri pătraţi costă în jur de 8.500 de lei. Preţul total al unei bucătării include corpuri, uşi, fronturi de sertar, blaturi, accesorii interioare, amortizoare uşi şi sertare, chiuveta şi bateria.  

Schimbă oferta din restaurantul IKEA

Având în vedere tema catalogului, dar şi tendinţele de consum ale românilor, retailerul va aduce începînd cu 1 septembrie schimbări şi în ceea ce priveşte oferta restaurantului IKEA. Astfel, de la 1 septembrie, orice meniu de chifteluțe va putea fi comandat la jumătate de porție pentru copii, la jumătate din preț. De asemenea, în Restaurantul IKEA, în Bistro și în Magazinul de Delicatese Suedeze vor fi disponibile începând de la 1 septembrie noi produse precum iaurt înghețat la 3 lei paharul, apă fructată ce va conține cu 50% mai puțin zahăr față de sucurile existente în prezent la dozatoarele cu reumplere gratuită și noi meniuri sănătoase în restaurant.

Catalogul şi pe internet

Catalogul IKEA 2016 are şi o extensie digitală, disponibilă de pe 13 august. Aceasta are o  nouă funcție denumită  „Plimbă-te prin cameră” ce oferă posibilitatea de a face un tur virtual în două camere din catalog. Prin opțiunea de „Realitate Augmentată” utilizatorii pot vedea cum arată peste 400 de produse IKEA la ei acasă. În plus, aplicația oferă peste 50 de filme, imagini și vizualizări de 360° ale camerelor.

Prețurile menționate în Catalogul IKEA 2016 includ TVA, sunt maxime și sunt valabile 1 an de zile, de la 1 septembrie 2015 până la 25 august 2016.

Deschid un nou magazin

La mijlocul lunii iunie, retailerul a anunţat achiziţia unui teren de  13,7 hectare în Bucureşti, sectorul 3, pe Bulevardul Pallady, nr 57, unde va construi cel de-al doilea magazin al companiei în România. Magazinul va fi în format standard şi va comercializa aceleaşi produse ca şi unitatea din Băneasa. „Am obţinut certificatul de urbanism, urmează autorizaţiile de construcţie”, a declarat despre noul magazin Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.

Construcţia efectivă a unui magazin IKEA durează, în medie, între 12 şi 18 luni. 

Unitatea din Băneasa a fost inaugurată în 2007.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Compania IKEA deținea, în august 2014, peste 355 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul din Băneasa a înregistrat vânzări de 468,4 milioane lei (106 milioane euro) în anul de catalog 2014, 1 septembrie 2013 – 31 august 2014, în creştere cu 6,45% faţă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...