Abris Capital Partners: 500 mil. euro pentru al treilea fond de investiţii. Cea mai mare parte din bani merg în România şi Polonia

Fondul de private equity Abris Capital Partners a ridicat un nou fond de 500 de milioane de euro de la investitori internaţionali, iar în linie cu strategia Abris, noile fonduri vor fi investite pentru companii private, în special în Polonia şi România, dar şi în alte regiuni din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 09:15
Abris Capital Partners: 500 mil. euro pentru al treilea fond de investiţii. Cea mai mare parte din bani merg în România şi Polonia

Succesul Abris în atragerea de capitaluri în valoare de 500 de milioane de euro pentru cel de-al treilea fond a fost dobândit în ciuda unei abordări mai prudente a investitorilor internaţionali faţă de Europa Centrală şi de Est şi, implicit, a unui proces îndelungat de luare a deciziilor.

‘Avem o echipă puternică şi integrată care lucrează la cele mai înalte standarde şi investeşte responsabil. Suntem practicieni, nu teoreticieni şi ne propunem să lucrăm împreună cu antreprenorii cu care dezvoltăm parteneriate pentru a profesionaliza afacerile lor şi pentru a atinge obiective strategice şi financiare comune. Prin Fondul III intenţionăm să ne continuăm strategia şi să căutăm oportunităţi atât în sectoarele de business pe care ne-am axat în mod tradiţional, cât şi în unele mai puţin evidente, concentrându-ne pe sectoare precum: cel alimentar, cel financiar şi comerţul electronic’, arată Pawe Gieryñski, Senior Partner şi CIO al Abris Capital Partners.

‘Noul fond este un angajament clar în această regiune. Dorim să continuăm să fim foarte activi în România, beneficiind de o alocare şi mai mare din ultimul fond de 500 milioane de euro. Căutăm în mod activ să facem noi investiţii şi susţinem companiile şi antreprenorii români să devină campioni regionali sau la nivel european. Sub îndrumarea noastră, Urgent Cargus a crescut de patru ori în patru ani, atât organic, cât şi prin consolidarea pieţei de curierat; grupul Pehart a devenit cel mai mare producător independent de hârtie de tip tissue din Europa Centrală şi de Est; iar Green Group a devenit cel de-al doilea producător de fibre discontinue de poliester (PSF – Polyester-staple fiber) reciclat din Europa.’, declară Cezar Scarlat, Senior Partner, membru al Comitetului de Investiţii al Abris Capital Partners şi Head of Abris Capital România.

Abris Capital Partners este un fond de private equity independent dedicat investiţiilor în Europa Centrală şi de Est. Abris administrează capitalurile mai multor investitori instituţionali de renume internaţional, inclusiv fonduri ale unor universităţi prestigioase, fonduri de pensii, societăţi de asigurări şi administratori de active private.

De la înfiinţarea sa în 2007, Abris a strâns capitaluri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro de la investitori, aceste fonduri fiind orientate în totalitate către oportunităţile din pieţele din Europa Centrală şi de Est.

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă şi cu potenţial de dezvoltare. Abris investeşte într-o astfel de companie între 30 şi 75 de milioane de euro, achiziţionând de obicei pachetul majoritar de acţiuni.

Orizontul mediu de investiţie este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci şi de expertiza echipei de investiţii în managementul strategic şi operaţional.

Din 2012, Abris a realizat peste 25 de investiţii în România şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est. Printre companiile din România care s-au dezvoltat sub umbrela Abris se numără Urgent Cargus, Pehart Grup şi Green Group.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...