Acţiunile MedLife intră mâine la tranzacţionare la BVB

Acţiunile MedLife, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private, vor intra la tranzacţionare mâine, 21 decembrie, după ce oferta publică iniţială a fost subscrisă cu succes, potrivit unui anunţ al Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - lun, 19 dec. 2016, 22:02
Acţiunile MedLife intră mâine la tranzacţionare la BVB

Acţiunile vor intra la tranzacţionare pe data de 21 decembrie, iar la evenimentul care va fi organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest sens vor participa reprezentanți ai BVB, MedLife, Raiffeisen Bank, Autoritatea de Supraveghere Financiară, antreprenori și reprezentanți ai mediului financiar-bancar, potrivit unui comunicat al BVB.

MedLife a reuşit până la termenul limită, vinerea trecură, să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitorii privaţi pentru acţionarii care vor să iasă din companie, sumă care face din listarea companiei operaţiunea cu cel mai mare succes realizată vreodată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) de către o firmă privată, arată datele publicate luni de RTPR Allen & Overy, care a oferit consultanţă la listare.

Acţiunile Medlife au fost subscrise la un preţ de 26 de lei.

Oferta MedLife este prima ofertă publică iniţială (IPO) a unei companii private din România după aproape un deceniu şi reprezintă un pas înainte pentru piaţa de capital, a declarat, recent, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel.

‘MedLife este o companie bine condusă, care activează într-un domeniu ce va rămâne extrem de interesant pentru următoarele decenii. E prima companie din acest sector (medical – n. r.) care este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Eu cred că tranzacţia a fost un mare succes, dacă ne uităm la suprasubscrierea consistentă de pe partea de retail, ceea ce arată un interes foarte ridicat’, a mai afirmat preşedintele BVB.

Pachetul de acţiuni care a fost pus la vanzare, după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), era deţinut de fondurile V4C Eastern Europe Holding V Limited (V4C) şi de International Finance Corporation (IFC).

Înainte de IPO, fondul de private equity V4C avea o participaţie de 36,25% din Medlife, iar IFC – de12,75%.

Familia Marcu va continua să controleze afacerea, rămânând acţionar majoritar cu 51% din acţiunile companiei, in condiţiile în care nu a vândut nicio acţiune în cadrul IPO-ului.

De asemenea, IFC deţine în continuare cel puţin 5% din acţiunile companiei la finalizarea ofertei. În schimb, V4C a ieşit complet din acţionariatul MedLife.

Acţiunile MedLife urmează să intre la tranzacţionare săptămâna aceasta.

La 30 septembrie 2016, grupul MedLife opera 36 de clinici, 8 spitale generaliste şi specializate, 24 de laboratoare cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie şi servea peste jumătate de million de clienţi în Romania.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...