Al doilea tren Hyperion va fi gata până la 1 iunie

Firma Softronic din Craiova va finaliza până la sfârşitul lunii mai cel de-al doilea tren Hyperion care, de la 1 iunie, va circula pe distanţa Craiova-Bucureşti-Constanţa şi retur, primul tren de acest fel fiind realizat anul trecut, iar în prezent circulă pe ruta Craiova-Bucureşti-Braşov şi retur.
Economica.net - mie, 04 mart. 2015, 13:18
Al doilea tren Hyperion va fi gata până la 1 iunie

Radu Zlatian, consultant al firmei Softronic, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că până în acest moment construcţia metalică a celui de-al doilea tren Hyperion a fost integral realizată şi toate echipamentele au fost contractate, iar în cursul lunii martie acestea urmează să ajungă la Craiova de la firma elveţiană ABB. ‘Cel de-al doilea tren va fi gata până la sfârşitul lunii mai, iar de la 1 iunie va circula pe distanţa Craiova-Bucureşti-Constanţa şi retur. Construcţia metalică a fost realizată integral, iar în cursul lunii martie urmează să ajungă, de la firma ABB, toate echipamentele care au fost contractate’, a spus Zlatian.

Potrivit sursei citate, la 1 ianuarie 2016, firma Softronic va pune în circulaţie cel de-al treilea tren Hyperion. ‘S-a hotărât să se lanseze în producţie şi cel de-al tren care va fi gata până la 1 ianuarie 2016’, a mai afirmat Radu Zlatian.

Trenul Hyperion a fost realizat de firma Softronic prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Potrivit lui Zlatian, activitatea de cercetare-dezvoltare, adică partea de execuţie şi încercările pentru validarea execuţiei au fost realizate prin acest proiect.

‘Mai mult decât atât s-a făcut şi pregătirea de fabricaţie, inclusiv dotarea cu utilaje noi de înaltă performanţă. Toate cheltuielile legate de fabricarea prototipului, care se ridică la circa 5 milioane de lei, aparţin, însă, firmei Softronic. Proiectul, care a constat în partea de cercetare şi partea de punere în fabricaţie, inclusiv dotarea cu utilaje, a costat peste 10,2 milioane lei, din care contribuţia Softronic a fost de peste 6,2 milioane lei. Proiectul a durat doi ani şi jumătate, din ianuarie 2012, şi s-a finalizat în iunie 2014’, a mai afirmat Radu Zlatian. Acesta a mai spus că trenul este considerat un succes, iar viabilitatea produsului este demonstrată şi de faptul că acesta are avizele pentru a putea rula pe căile ferate europene.

Preţul unui bilet cu trenul Hyperion este de 30,5 lei pe distanţa Craiova-Bucureşti Nord, de 25 lei pe distanţa Bucureşti Nord-Braşov şi de 47,5 lei pe distanţa Craiova-Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...