ANAF va efectua acţiuni de verificare şi control la nivel naţional pentru reducerea nivelului de contrabandă cu ţigarete

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan-Nicolae Stan, a anunţat, miercuri, în cadrul unei întâlniri de lucru cu reprezentanţii companiilor producătoare de ţigarete din România, că în perioada imediat următoare vor fi dispuse acţiuni specifice de verificare şi control la nivel naţional în vederea reducerii nivelului de contrabandă cu ţigarete.
Economica.net - joi, 11 mai 2017, 06:38
ANAF va efectua acţiuni de verificare şi control la nivel naţional pentru reducerea nivelului de contrabandă cu ţigarete

Potrivit unui comunicat al ANAF, preşedintele instituţiei s-a întâlnit cu reprezentanţii companiilor producătoare de ţigarete din România, principala temă a dezbaterii fiind aplicarea prevederilor Legii nr. 201/2016, privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe.

‘În acest sens, preşedintele ANAF a menţionat că administraţia fiscală şi vamală, prin structurile de la nivel central, regional şi local, va dispune acţiuni specifice de informare şi îndrumare a cetăţenilor şi mediului de afaceri referitoare la necesitatea respectării obligaţiei de comercializare a ţigaretelor şi produselor din tutun care sunt produse în conformitate cu noile reglementări legale ce urmează să intre în vigoare începând cu data de 20.05.2017. În acelaşi context, în perioada imediat următoare, vor fi dispuse acţiuni specifice de verificare şi control la nivel naţional, organizate de Direcţia Generală a Vămilor, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, cu scopul de reducere a nivelului de contrabandă cu ţigarete’, se spune în comunicat.

De asemenea, în continuarea acţiunilor derulate de autoritatea vamală în cadrul operaţiunilor SCUT 1 şi SCUT 2, vor fi intensificate controalele vamale atât în birourile vamale aflate la frontiera comunitară, cât şi în punctele de trecere a frontierei non comunitare. Totodată, vor fi efectuate acţiuni punctuale de control în pieţe, târguri, oboare, la sediile operatorilor economici, cât şi în locaţiile unde există date şi informaţii privind traficul ilicit cu produse din tutun prelucrat.

Întâlnirea de miercuri face parte din măsurile de îmbunătăţire a colaborării dintre administraţia fiscală şi contribuabili, prevăzute în Planul de măsuri privind eficientizarea activităţii ANAF, agreat de Guvern, se mai spune în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...