Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Preţul ţintă al acţiunii BRD a fost scăzut la 7,35 lei / titlu, potrivit ultimei estimări a SSIF Broker Cluj Napoca, primită de ECONOMICA.NET. Scăderea vertiginoasă a cotaţiei băncii a obligat pe analiştii firmei de brokeraj să revină la recomandarea de acum o lună şi să schimbe „PĂSTREAZĂ“ cu  „VINDE“. Pe de altă parte, analiştii Români ai Erste Group Research nu au anunţat încă modificarea recomandăriii „PĂSTREAZĂ“.
Adrian N. Ionescu - lun, 13 aug. 2012, 21:04
Analiştii recomandă: „Vinde BRD“. Preţul ţintă al acţiunii poate suferi o scădere cu 12%

Ultimul preţ ţintă stabilit de Erste Group Research, pe următoarele 12 luni, al acţiunii BRD la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), era de 12,5 lei/titlu, potrivit ultimului raport al Erste. Analiştii au folosit estimarea chiar şi când în piaţă preţul era de 8,5 lei / titlu.

În acelaşi timp, SSIF Broker Cluj Napoca a folosit, la estimarea preţului ţintă, cea mai mică valoare a intervalului probabil de variaţie  pe termen scurt, care se întinde între 7,35 şi 8,60 lei / acţiune, potrivit raportului primit de ECONOMICA.NET

Ieri, BRD se vindea cu 8,35 lei/ acţiune, în condiţiile unei lichidităţi de vacanţă (o valoare a tranzacţiilor de nici 100.000 de lei). BRD este a doua cea mai mare bancă din România şi cea mai mare de la cota BVB.

„Profitul BRD a scăzut cu 88% în Semestrul 1 al acestui an, faţă de 30 iunie 2011, până la 39 de milioane de de lei. Banca este supraevaluată din punctul de vedere  al indicatorului PER şi în comparaţie cu bănci similare din Austria, Cehia, Portugalia şi chiar Spania“, scrie analistul Andrei Rădulescu, în raportul citat.

Indicatorul PER este „preţul“ plătit de investitor pentru fiecare leu de profit net obţinut de companie. Este raportul dintre preţul pe acţiune şi profitul pe acţiune.

Un pic de istorie

Analiștii țin pasul cât de prompt este cu putinţă cu evoluțiile macreconomice și de piață de capital. Astfel, sunt interesante alte  două repere istorice ale prețurilor țintă indicate în ultimul an.

La începutul anului, analistii firmei de brokeraj Alpha Finance reduseseră preţul ţintă al acțiunilor BRD de la 14,08 lei, la 11,5 lei/unitate, în condițiile în care deja se diminuaseră așteptările de creștere a portofoliului de credite.

În mai anul trecut, Raiffeisen Capital & Investment (RCI) își reducea ușor prețul țintă pentru BRD de la 1,68 lei/acțiune la 16,6 lei și își schimba recomandarea din “CUMPĂRĂ” în “PASTREAZĂ”.

Acum, SSIF Broker revine la recomandarea „VINDE“, pentru care optase  în mai 2012 şi pe care o schimbase în „PĂSTREAZĂ“ acum o lună.

Te-ar mai putea interesa și
DEER a făcut investiții de 70,3 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creștere cu 7,7% a valorii lucrărilor finalizate
DEER a făcut investiții de 70,3 milioane de lei în primul trimestru din 2024, o creștere cu 7,7% a valorii lucrărilor ...
Distribuție Energie Electrică România (DEER), companie membră a Grupului Electrica, anunță că la finalul primului trimestru al anului 2024 a realizat și pus în funcțiune investiții în......
BCR participă în programul IMM PLUS
BCR participă în programul IMM PLUS
Banca Comercială Română participă în programul IMM PLUS, care în 2024 beneficiază de un plafon de garantare de aproximativ ...
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa 190 de milioane de lei
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa ...
Cele trei companii Rețele Electrice anunță că au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă ...
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia ...