ANCOM a bugetat pentru 2017 investiţii de 40 de milioane de euro. Ce proiecte va finanţa autoritatea

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaii (ANCOM), arbitrul pieţei telecom şi al serviciilor de poştă şi curierat, a bugetat pentru anul acesta investiţii în valoare de aproximativ 40 de milioane de euro. Instituţia are în vedere inclusiv achiziţia unor imobile, dar şi investiţii în tehnică de calcul, precum un sistem de virtualizare a serverelor, dezvoltarea hărţii naţionale a reţelelor publice de comunicaţii electronice sau implementarea unei platforme IT de transmitere a informaţiilor cu privire la incidentele de securitate raportate de furnizorii de reţele.
Economica.net - joi, 30 mart. 2017, 21:01
ANCOM a bugetat pentru 2017 investiţii de 40 de milioane de euro. Ce proiecte va finanţa autoritatea

Directorul general al ANCOM, Cătălin Marinescu, a demisionat cu efect de la sfârşitul lunii aprilie, după opt ani la conducerea instituţiei. Viitoarea conducere va fi numită de preşedinte, la propunerea premierului.

Noul preşedinte al ANCOM şi, probabil, vicepreşedinţii săi – Marinescu a condus instituţia fără vicepreşedinţi – vor avea în grijă un buget de cheltuieli de capital (investiţii) de 178,47 milioane lei (aproximativ 40 de milioane de euro), puţin mai mare decât cel de anul trecut, de 162,73 milioane de lei.

Cheltuielile de capital prevăzute în bugetul pentru 2017 cuprind 90,3 milioane lei (20 milioane euro) pentru echipamente, au precizat reprezentanţii ANCOM la solicitarea ECONOMICA.NET. Aici intră sistemul de virtualizare a serverelor, dezvoltarea proiectului de inventariere, la nivel naţional, a reţelelor publice de comunicaţii electronice, realizarea platformei de raportare a incidentelor de securitate la nivelul reţelelor şi dotarea ANCOM cu echipamente IT.

În bugetul de investiţii sunt prinse şi 60,26 milioane lei (13,2 milioane euro) pentru diverse sisteme software, un sistem informatic de resurse umane de tip ERP şi licenţe software.

Alte 12,92 milioane lei (2,8 milioane euro) merg la investiţii în sediile şi imobilele ANCOM, iar 4,25 milioane lei vor fi cheltuite pe aparatură şi birotică.

Bugetul ANCOM pe 2017 prevede cheltuieli totale de 371,329 milioane lei (82 milioane euro), din care aproximativ jumătate pentru investiţii, detaliate mai sus, respectiv 102,87 milioane lei (22 milioane euro) cheltuieli de personal.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie mai ridicată față de prognoza din februrie 2024
BNR: Rata inflației va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm mai lent față de 2023 și pe o traiectorie ...
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe termen......
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene au crescut numărul de locuri pentru zborurile din Spania, pentru a face față solicitărilor
Companiile aeriene care operează zboruri în Spania se aşteaptă la un sezon de vară record şi au adăugat cu 13% mai ...
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de deplasare a trenurilor
CFR a început efectuarea de lucrări de tip Quick Wins între staţiile Crasna şi Zorleni, pentru creșterea vitezei de ...
Lucrările de tip Quick Wins pentru ridicarea restricţiilor de viteză au început între staţiile Crasna şi Zorleni, ...
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul ...