ANCOM: RCS & RDS, cel mai reclamat operator telecom în 2016

RCS & RDS este operatorul de comunicaţii electronice cu cele mai multe reclamaţii din partea consumatorilor primite de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în prima jumătate a acestui an. Numărul total al plângerilor primite de ANCOM în primul semestru a crescut puternic, cu 42%, la 1.310, din care aproape 600 au vizat telefonia mobilă.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 10:24
ANCOM: RCS & RDS, cel mai reclamat operator telecom în 2016

ANCOM reglementează serviciile de comunicaţii electronice (internet, telefonie, televiziune prin cablu/satelit, radio), dar şi serviciile poştale. Cele mai numeroase reclamaţii primite de ANCOM în primele şase luni din acest an s-au referit la aspecte legate de telefonia mobilă (45%), urmate de serviciile poştale (14%), internetul fix (12%), portarea numerelor de telefon (8%) şi serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale (7%).

Numărul relativ ridicat de reclamaţii referitoare la serviciile de comunicaţii a survenit ca urmare a creşterii exigenţei utilizatorilor şi a diversificării serviciilor. Calitatea serviciilor de comunicaţii electronice este cel mai des întâlnit motiv de nemulţumire al clienţilor care au făcut reclamaţii la ANCOM în acest an.

Problemele cu facturarea serviciilor au atras 156 de petiţii către autoritate, urmate de contractele încheiate de la distanţă (129 de plângeri) şi lipsa de informare sau informarea necorespunzătoare a utilizatorilor de către furnizori (121 de reclamaţii).

Cele mai multe reclamaţii formulate de utilizatorii de servicii de comunicaţii electronice s-au referit la RCS & RDS (272 de petiţii), Vodafone România (228), Telekom România Mobile Communications (207), Orange România (129) şi Telekom România Communications (102).

Pe piaţa serviciilor poştale, ANCOM a primit 180 de reclamaţii, dintre care cele mai multe s-au referit la termenul de livrare a trimiterilor (44%) şi la deteriorarea plicurilor şi coletelor trimise (24%).

Cei mai reclamaţi furnizori de servicii de poştă şi curierat în primele şase luni ale anului au fost Urgent Cargus (70 de reclamaţii), Fan Courier (38), respectiv Poşta Română (27).

ANCOM atrage atenţia că reclamaţiile privind nerespectarea obligaţiilor contractuale trebuie adresate către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...