Anul trecut, personalul operativ al ROMATSA s-a instruit la Miami. A costat 930.000 de dolari

În 2013, Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) şi-a trimis personalul operativ să se perfecţioneze la Miami, la celebra şcoală de aviaţie Pan AM International Flight Academy. Nota de plată: peste 930.000 de dolari, din surse proprii.
Cristina Şomănescu - mie, 22 ian. 2014, 14:43
Anul trecut, personalul operativ al ROMATSA s-a instruit la Miami. A costat 930.000 de dolari

Pan AM International Flight Academy este o prestigioasă şcoală de aviaţie specializată în training-ul piloţilor din toată lumea, care are sediul la Miami, SUA.
În urmă cu exact un an, pe 22 ianuarie 2013, ROMATSA a atribuit, în calitate de autoritate contractantă, prin negociere, fără anunţ de participare, academiei americane Pan AM International Flight Academy un contract de peste 930.000 de dolari fără TVA, de furnizare cursuri de perfecţionare pentru controlorii de trafic aerian (cursuri refresher controlor trafic aerian (CTA), aşa cum e specificat în SEAP.

În 2008, ROMATSA şi-a instruit oamenii cu peste 500.000 de euro la Colegiul de controlori de trafic aerian – N.A.T.S. din Marea Britanie, cea mai mare instituţie de profil din Anglia.

În 2008, ROMATSA a trimis 56 de angajaţi să se formeze la National Air Traffic Services Training College (NATS) din Hurn (Bournemouth), Marea Britanie.
ROMATSA şi-a trimis oamenii la National Air Traffic Services Training College să urmeze cursuri de „advanced area refresher” şi „advanced approach refresher”, pentru care a plătit peste 502.000 de euro.

ROMATSA i-a atribuit Colegiului de controlori de trafic aerian – NATS din Hurn (Bournemouth) contractul de peste 502.000 de euro prin negociere, fără anunţ de participare şi a justificat opţiunea spunând că serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, potrivit anunţului de atribuire a contractului, publicat în SEAP.

Contractul de peste 502.000 de euro i-a fost atribuit instituţiei britanice de profil National Air Traffic Services Training College la sfârşitul lui 2007, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP în februarie 2008.

Citeşte şi: Ce salarii de top au angajaţii ROMATSA, instituţia vinovată de eşecul operaţiunii de salvare din Apuseni

ROMATSA ar fi unul dintre principalii vinovaţi ai întârzierii cu care salvatorii au ajuns la victimele accidentului aviatic din 20 ianuarie, din Munţii Apuseni, soldat cu doi morţi.

Administratia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) are statut de regie autonomă autofinanţată, de importanţă naţională şi deţine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian. Romatsa se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Printre atribuţiile Romatsa se numără administrarea şi exploatarea spaţiului aerian al României repartizat aviaţiei civile şi asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru utilizatorii spaţiului aerian al României.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...