Avem încă 9 kilometri de autostradă. CNAIR a inaugurat Nodul Gilău şi tronsonul Gilău – Nădăşelu FOTO VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a recepţionat vineri lucrările de la Podul Gilău peste Someşul Mic şi au deschis traficul pe încă 9,6 kilometri de autostradă. 
Anemona Andone - vin, 28 sept. 2018, 08:51
Avem încă 9 kilometri de autostradă. CNAIR a inaugurat Nodul Gilău şi tronsonul Gilău - Nădăşelu FOTO VIDEO

Podul, în lungime de 320 metri, face legătura între Gilău şi Nadăşelu, astfel că odată cu deschiderea traficului pe acest sector de autostradă, conducătorii auto pot circula pe o lungime de 61 km, între Câmpia Turzii şi Nădăşelu.

Tronsonul dintre Gilău şi Nădăşelu are o lungime de peste 9,6 km, care se adaugă celor 774 de km de autostradă existenţi. Şi sectorul de autostradă deschis circulaţiei vineri face parte din proiectul construirii autostrăzii Transilvania, început în 2004, în baza unui contract semnat cu firma Bechtel International Inc.

În 30 iulie 2018, a mai fost deschisă circulaţia pe 29 kilometri din autostrada Sebeş – Turda.

 

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API) transmit imagini de la faţa locului şi estimează că după-amiază se va putea circula pe cei aproape nouă kilometri de autostradă.

„Gata inspecţia în teren pe ambele sensuri. Aşteptăm semnarea hârtiilor şi deschiderea circulaţiei”, spun reprezentanţi ai API, care apreciază că pe teren este un adevărat „război al dronelor” pentru filmarea inaugurării noii autostrăzi. 

ECONOMICA.NET a relatat încă de marţi că astăzi, 28 septembrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.

Lucrările la pod au demarat în iulie 2017 şi ar fi trebuit finalizate până pe 27 octombrie 2018, conform datelor de pe site-ul CNAIR.

Contractul pentru aceste lucrări a fost atribuit italienilor de la Tirrena Scavi, pentru suma de 25,98 milioane de lei.

Podul peste Someşul Mic şi canalul Hidroelectrica face legătura între tronsonul Gilău – Turda, construit de americanii de la Bechtel şi dat deja în folosinţă, şi tronsonul Gilău – Nădăşelu, finalizat de Dorinel Umbrărescu anul trecut.

Odată cu inaugurarea acestui pod va putea fi deschisă circulaţia şi pe lotul construit de Umbrărescu. În lungime de 8,7 kilometri, tronsonul Gilău – Nădăşelu a fost construit în trei ani iar în noiembrie 2017 a fost recepţionat, fără a fi deschis însă circulaţiei. Contractul pentru construirea acestui tronson a fost atribuit Asocierii Spedition UMB-Tehnostrade pentru suma de 258,19 milioane de lei.

Pasionaţii de infrastructură au spus despre tronsonul Gilău – Nădăşelu că este cea mai frumoasă autostradă din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților. ...
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...