Austriecii care au 30% din Mega Mall au renunţat la mallurile din Târgu Mureş şi Satu Mare

Dezvoltatorul austriac Real4You, care intenţiona să construiască patru Mega Malluri în România, a renunţat la aceste planuri. 
Andrada Ghira - joi, 26 nov. 2015, 22:01
Austriecii care au 30% din Mega Mall au renunţat la mallurile din Târgu Mureş şi Satu Mare

Austriecii de la Real4You anunţau înainte de criză planuri pentru construcţia a patru malluri sub brandul Mega Mall în Bucureşti, Focşani, Târgu Mureş şi Satu Mare. Singurul care a prins contur este Mega Mall din Bucureşti, şi asta după ce dezvoltatorul a vândut 70% din firma care deținea terenul fostei fabrici Electroaparataj fondului de investiţii sud-african NEPI.

Terenul cumpărat de Real4You în Târgu Mureş a stat ani buni acoperit de buruieni, iar panoul care anunţa un nou mall în oraş a fost dat jos cu mulţi ani în urmă. Săptămâna trecută însă, terenul a fost curăţat de copacii care au prins rădăcini în perioada de criză, a fost împrejmuit şi instalat un post de pază. Aici nu va mai fi niciun mall. Firma Novum Omega, care deţinea terenul, a obţinut pe 16 octombrie autorizaţia de construcţie a unui magazin Lidl. Certificatul de urbanism prevede şi construcţia de galerii comerciale. 

În apropiere de acest teren există un magazin Kaufland, iar pe 19 noiembrie, cei de la Alpha Property, parte din grupul din Cehia InterCora, au inaugurat o galerie comercială unde au deschis magazine Pepco, Deichmann, Flanco, dar şi un KFC drive Thru. Şi pe acest teren urma să fie dezvoltat un mall de către israelienii de la Plaza Centers, teren de care a fost şi retailerui Dedeman interesat. 

CITEŞTE ŞI Dezvoltatorul Casa Radio a vândut un teren din Tîrgu Mureş.

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei nu au precizat până la publicarea articolului dacă şi cu cât au vândut terenul celor de la Lidl, dar nici informaţii referitoare la situaţia terenurilor din Satu Mare şi Focsani. 

Pe terenul care se află la intersecţia Bulevardului Lalelelor şi străzii Careiului din Satu Mare va fi construit tot un magazin Lidl. Documentaţia pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ) a fost depusă la primăria oraşului. 

Cazul austriecilor nu este singular. Datorită crizei, care a dus la scăderea veniturilor şi reducerii consumului, mai mulţi invesitori care au avut planuri măreţe de malluri au rămas cu terenurile în portofoliu sau le-au vândut retailerilor. 

Real 4 You Group activează în domeniul imobiliar încă de la înfiinţarea sa, în 1995, de către Christian Rimpf şi Klaus Reiederer. Compania a dezvoltat proiecte în Ungaria, Cehia şi Slovacia şi a cumpărat mai multe terenuri în România, înainte de criză. 

Te-ar mai putea interesa și
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă "strategică", avertizând într-un raport publicat marţi că în joc este......
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă să piardă războiul
Joe Biden presează Congresul să adopte planul său de ajutor pentru Ucraina. Zelenski avertizează că țara sa riscă ...
Joe Biden a reiterat luni un apel presant Congresului pentru a adopta un buget de zeci de miliarde de dolari ca ajutor militar ...