Autostrada Comarnic-Braşov începe din nou. Va fi semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate

Ministrul Transporturilor Sorin Buşe a anunţat că săptămâna viitoare va fi semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru loturile 2,3 şi 4 din autostrada Comarnic-Braşov. Atribuirea acestui contract are loc după mai multe tentative eşuate ale Companiei de Autostrăzi de anulare a licitaţiei.
Economica.net - vin, 09 dec. 2016, 13:14
Autostrada Comarnic-Braşov începe din nou. Va fi semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate

Sorin Buşe a declarat într-un interviu acordat Agerpres că urmează să fie semnat contractul pentru loturile 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Comarnic-Braşov.

„CNAIR a iniţiat demersurile necesare lansării procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lotului 1 Comarnic – Predeal, lotului 2 Predeal – Cristian şi drum de legătură. Pentru lotul 1 Comarnic – Predeal, Comisia de evaluare a anulat procedura de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului. Acesta este de câţiva kilometri, dar pentru loturile 2, 3 şi 4, care reprezintă marea porţiune, noi sperăm să semnăm contractul săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

„Pentru faptul că a durat atât de mult au mai fost necesare nişte negocieri cu partenerul nostru şi prefer să vă confirm după ce semnăm cu el. Dar vreau să vă spun că s-a insistat foarte mult şi pe asta ca să o deblocăm, iar eu zic că am deblocat-o şi că de săptămâna viitoare avansăm şi cu acest proiect”, a continuat ministrul.

În cazul revizuirii studiului de fezabilitate pentru porţiunea de mijloc a viitoarei şosele prin munţi, Compania de Autostrăzi a tot jucat ping-pong în vederea anulării licitaţiei cu Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC).

Pe 10 august, CNSC a obligat a treia oară CNADNR să continue licitaţia cu reevaluarea ofertei Consitrans.

CNADNR, actuala CNAIR, s-a adresat apoi Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins cererea definitiv pe 12 septembrie şi a menţinut decizia CNSC din 10 august.

Astfel, Compania de Autostrăzi a fost obligată să reevalueze oferta Consitrans ţinând cont de motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Întrebat de soarta acestei licitaţii, şeful de la Drumuri a explicat anterior pentru ECONOMICA.NETo procedură de achiziţie se poate finaliza cu atribuire de contract sau cu anulare.

În cazul în care procedura era anulată definitiv, Cătălin Homor spunea că CNADNR urma sa scoată din nou la licitaţie un contract pentru loturile 1,2,3 şi 4 din autostrada Comarnic-Braşov care să includă pe lângă revizuirea studiului de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construire.

CNADNR a lansat licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate pe 31 iulie 2015.

Valoarea proiectului de „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Bucuresti-Brasov km 0+000 – 173+300 sector Comarnic – Predeal, km 115+300 – km 146+800 si sector Predeal – Cristian, km 146+800 – km 162 + 300 + reabilitare DN 73B” era estimată între 16,4 milioane de lei şi 19,38 milioane de lei.

Pentru acest proiect au fost depuse 7 oferte. Search Corporation a depus oferta cu cel mai mic preţ, de 7,1 milioane de lei (ce include diverse şi neprevăzute), iar Consitrans a oferit un preţ 9,6 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...