„Autostrada Ford” mai are o şansă. CNAIR poate ataca deciziile judecătoreşti care afectează licitaţiile pentru Drumul Expres Craiova – Piteşti

Licitaţiile pentru construirea a două dintre cele patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova - Piteşti ar putea fi blocate, ca urmare a unor decizii judecătoreşti de luna trecută. Acestea vor putea fi însă atacate, potrivit oficialilor de la Drumuri, care spun că vor face toate demersurile legale necesare.
Economica.net - mar, 05 dec. 2017, 22:00

După ce Guvernul le-a promis americanilor de la Ford construirea cât mai rapidă a şoselei de mare viteză Craiova – Piteşti, CNAIR a lansat anul acesta licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia sa sub formă de drum expres iar în octombrie a primit zeci de oferte.

Doar că, în urma contestaţiilor unui constructor, Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 22 noiembrie modificarea documentaţiilor pentru două dintre cele patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti.

Asta după ce anterior a respins contestaţia constructorului privind alt tronson al aceluiaşi drum. Mai mult, contestaţiile constructorului fusese anterior respinse şi de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

„Având în vedere că o instanţă din cadrul Curtii de Apel Bucureşti, pe aceeaşi speţă şi pe aceleaşi documente, a pronunţat o sentinţă diferită şi că unul din membrii completului Curţii de Apel Bucureşti care a judecat plângerile pentru procedura de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie Craiova – Piteşti Tronsonul 3 şi pentru procedura de achiziţie publică Proiectare şi Execuţie Craiova – Piteşti Tronsonul 4 a avut o opinie separată la pronuntarea hotărârii, CNAIR SA, după emiterea motivării, va face toate demersurile legale la Curtea de Apel Bucureşti conform Codului de Procedură Civilă”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.

Ei precizează că în primul ciclu procesual, care s-a desfăşurat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, CNAIR SA a avut câştig de cauză.

Întrebaţi dacă în urma deciziilor judecătoreşti din noiembrie, licitaţiile pentru cele două tronsoane vor fi anulate, oficialii CNAIR au spus că nu se pot pronunţa până când nu se vor parcurge şi se vor finaliza toţi paşii procedurali şi legali în ceea ce priveşte litigiile aferente licitaţiilor mai sus menţionate.

De asemenea, ei susţin că nu vor fi afectate celelalte licitaţii, lansate pe documentaţii similare.

„Hotărârea emisă de Instanţă pentru o procedură de achiziţie publică nu va afecta buna derularea a celorlalte proceduri de licitaţie. deoarece acestea au fost lansate ca proceduri distincte şi independente unele de altele”, au menţionat oficialii CNAIR.

În octombrie au fost depuse în total 35 de oferte pentru construirea celor patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova – Piteşti care va avea o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3.770.640.827,48 lei, fără TVA. Proiectul va fi finanțat din POIM 2014-2020.

Drumul expres Craiova – Pitești va avea patru benzi de circulație (două benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...