Autostrada Urbană se deschide vineri după ora 16:00. Cum arată A3 la intrarea în Bucureşti FOTO VIDEO

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va efectua vineri, 14 decembrie, recepţia lotului de 3,3 kilometri din Autostrada Bucureşti – Ploieşti, construit de grecii de la Aktor. În funcţie de durata inspecţiei, deschiderea circulaţiei va avea loc între orele 16.00 – 17.00, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.
Anemona Andone - joi, 13 dec. 2018, 19:34
Autostrada Urbană se deschide vineri după ora 16:00. Cum arată A3 la intrarea în Bucureşti FOTO VIDEO

Comisia de recepţie a CNAIR va merge pe Autostrada Urbană după ora 12:00, pentru a inspecta lucrările şi a efectua formalităţile necesare, spune Bogdan Cotirlici, şeful biroului de comunicare al CNAIR.

În funcţie de durata inspecţiei şi de ce se constată pe teren, deschiderea circulaţiei este programată să aibă loc în jur de orele 16.00 – 17.00, a adăugat reprezentantul CNAIR.

Ministerul Transporturilor a publicat joi pe pagina proprie de Facebook imagini video cu noua şosea de mare viteză.

Pe lângă cei 3,3 kilometri construiţi de grecii de la Aktor, vineri vor mai fi daţi traficului încă 3 kilometri de autostradă, realizaţi de fostul constructor, dar nefolosiţi până în prezent.

Şi Asociaţia Construim România a postat pe 11 decembrie 2018 imagini cu cei peste 6 kilometri de autostradă urbană din continuarea autostrăzii A3.

„Deși mai rămân lucrări de efectuat în exteriorul părții carosabile a autostrăzii, acestea pot fi realizate fără a afecta traficul rutier. Subliniem faptul că noul regulament de recepție permite acum deschiderea traficului pe un segment de autostradă chiar dacă nu a fost realizată o recepție finală, permițând finalizarea completă a lucrărilor ulterior”, explicau reprezentanţii Construim România.

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare iniţial era noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, trebuie precizat că sectorul de autostradă în cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi include două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul a inclus şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...