Banca Angliei a înrăutăţit estimările de creştere economică şi a menţinut dobânda la nivelul record de 0,25%

Banca Angliei (BoE) a înrăutăţit estimările de creştere economică în 2017, apreciind că încetinirea cheltuielilor de consum este mai rapidă decât se estima, transmit Bloomberg şi BBC.
Economica.net - joi, 11 mai 2017, 12:13
Banca Angliei a înrăutăţit estimările de creştere economică şi a menţinut dobânda la nivelul record de 0,25%

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei se aşteaptă la o creştere a economiei de 1,9% în acest an, faţă de un avans de 2% previzionat în februarie. Creşterea în 2018 şi în 2019 se va situa la 1,7% şi, respectiv, 1,8%. Creşterea PIB-ului Regatului Unit în 2016 a fost mai solidă decât a oricărei alte economii din G7 (Germania, Franţa, Italia, Japonia, Canada, Marea Britanie şi SUA). Pe ansamblul anului trecut, economia britanică a înregistrat un avans de 2%, în scădere faţă de 2,2% în 2015.

Reflectând deprecierea lirei sterline, Banca Angliei a majorat proiecţiile privind inflaţia în 2017, la 2,7%, de la 2,4%, depăşind astfel ţinta de până acum, de 2%.

Cele mai recente prognoze presupun că ‘ajustarea noilor relaţii ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană va fi calmă’, apreciază Banca Angliei.

‘Încetinirea pare să se fi concentrat în sectoarele legate de consum, reflectând parţial impactul deprecierii lirei sterline asupra veniturilor gospodăriilor şi a cheltuielilor’, se arată în raportul BoE.

Creşterea consumului pe termen scurt a încetinit mai mult decât se estima, dar în următorii doi ani se va redresa în urma majorării veniturilor, apreciază Banca Angliei.

Joi, Banca Angliei a decis să nu modifice dobânda de referinţă, în linie cu estimările analiştilor.

Comitetul de politică monetară al BoE a menţinut dobânda la nivelul record de 0,25%. De asemenea, Banca Angliei a anunţat că va continua programul lunar de achiziţii de active, în valoare de 435 de miliarde de lire sterline.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...