Banca Vaticanului: Profitul net a crescut de 20 de ori, în 2014

Banca Vaticanului - Istituto per le Opere di Religione (IOR) - a anunţat luni că în 2014 a înregistrat un profit net de 69,3 milioane de euro, în creştere semnificativă faţă de profitul de 2,9 milioane de euro înregistrat în 2013, în principal ca urmare a veniturilor mai mari din tranzacţionarea de obligaţiuni precum şi a reducerii cheltuielilor operaţionale, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 25 mai 2015, 10:44
Banca Vaticanului: Profitul net a crescut de 20 de ori, în 2014

IOR a precizat că, din profitul realizat anul trecut, va dona 55 de milioane de euro către bugetul Sfântului Scaun urmând ca restul de 14,3 milioane de euro să fie depozitat în rezervele sale, scrie Agerpres.

‘Accentul principal este pe îmbunătăţirea fundamentală a standardelor noastre privind serviciile cu clienţii precum şi pe profesionalizarea serviciilor noastre de management de active’, a declarat preşedintele IOR, Jean-Baptiste de Franssu.

În raportul său anual, IOR a informat că face progrese în îndeplinirea noilor standarde mai stricte de supervizare care au fost introduse în ultimii ani. După ce a fost implicată în trecut în câteva scandaluri răsunătoare, una din reformele implementate de IOR a fost închiderea conturilor care nu au legătură cu biserica sau sunt inactive. Banca a informat că în perioada de după luna mai 2013 a închis 4.614 astfel de conturi, ceea ce a condus la diminuarea bazei sale de clienţi până la 15.181, ia alte 274 de conturi sunt pe cale să fie închise.

Banca Vaticanului a fost înfiinţată în 1942 de Papa Pius al XII-lea. Baza sa de clienţi este formată din instituţiile catolice, membrii clerului, angajaţii actuali sau foşti ai Vaticanului, ambasadele şi diplomaţi acreditaţi pe lângă Sfântul Scaun.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...