Carpatica Asig a intrat în faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis astăzi intrarea în faliment a companiei Carpatica Asig.
Economica.net - mie, 27 iul. 2016, 13:18
Carpatica Asig a intrat în faliment

Consiliul ASF a decis „retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig S.A., ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit Legii 503/2004 (republicată) şi Legii 85/2014”.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziţie prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig.

International Insurance Consortium este o firmă înregistrată în Olanda, cu sediul social în Amsterdam, fondată în septembrie 2014. De la înfiinţare şi până în toamna anului trecut, International Insurance Consortium a acumulat acţiuni la compania ucraineană de asigurare Providna, care a anunţat, în august 2015, că firma olandeză a ajuns la o participaţie de peste 90% din părţile sociale. Este singura activitate documentată a International Insurance Consortium B.V.

Carpatica Asig se află, de la începutul anului 2014, într-un program de redresare financiară şi ar fi trebuit, conform planului aprobat de ASF, să atragă un investitor strategic până la jumătatea lunii decembrie 2015.
Pe 25 ianuarie, analizând situaţia financiară a societăţii de asigurări Carpatica Asig S.A. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat a dispus intrarea societăţii în mecanismul de rezoluţie. După arestarea actionarilor şi boardului de conducere al asigurătorului, ASF a numit ca administrator interimar Fondul de Garantare al Asiguraţilor (FGA).

Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară încă de la sfârşitul anului 2014, nu a trecut stres testul făcut de ASF în august 2015. Societatea a încercat în repetate rânduri să-şi majorezer capitalul social pentru a se salva, dar nu a reuşit să îndeplinească condiţiile impuse de marja de solvabilitate.

La începutul acestui an, compania avea 260.902 de polițe subscrise cu peste 43% mai mult față de cele 182.355 polițe subscrise în ianuarie 2015.

Acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%, ambele controlate de Ilie Carabulea. Un pachet de 0,59% din acţiunile companiei este deţinut de persoane fizice.

Te-ar mai putea interesa și
Mărcile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Mărcile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa la ediția din acest an a salonului de la Paris....
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere ...
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...