UPDATE Carrefour şi Zentiva sunt încolţite de ANAF. Bugetul statului, păgubit cu 70 milioane lei

ANAF a descoperit în urma controalelor inspecţiei fiscale sume de 70 milioane de lei pe care două dintre cele mai mari companii din România, Carrefour şi Zentiva, le-ar fi ascuns de Fisc, spun surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET.
Ionut Tudorica - joi, 21 ian. 2016, 20:14
UPDATE Carrefour şi Zentiva sunt încolţite de ANAF. Bugetul statului, păgubit cu 70 milioane lei

Carrefour România are astfel obligaţii fiscale suplimentare totale stabilite de 34.401.752 lei. 

La impozitul pe profit  s-au stabilit diferenţe suplimentare privind servicii conform contract de prestări servicii încheiat cu firma mama pentru care nu a prezentat documente justificative, conform prevederilor fiscale legale în vigoare. 
De asemenea a făcut cheltuieli fără a avea la bază documente justificative aferente relaţiilor comerciale cu persoane juridice radiate, inactive şi a  avut cheltuieli cu servicii realizate peste preţul pieţei.

Totodată societatea a dedus în mod eronat TVA aferentă unor tranzacţii cu societăţi inactive, această taxă fiid dedusă fără a avea la bază documente justificative. 

Solicitaţi de ECONOMICA.NET să comenteze pe marginea situaţiei create, reprezentanţii Carrefour ne-au transmis următoarele: „Carrefour respectă toate legile din România. Sunt în curs discuţii cu ANAF. Nu vă putem oferi informaţii suplimentare”

La Zentiva obligaţii fiscale suplimentare totale stabilite au fost de 33.425.441 lei.
Societatea a constituit şi înregistrat în evidenţa contabilă sume care însă nu au fost declarate şi înregistrate la organul fiscal competent.

UPDATE Citeşte aici răspunsul dat de Zentiva

Retailerul francez Carrefour deţine în România de magazine dintre care 28 hipermarketuri ‘Carrefour’, 98 supermarketuri ‘Market’, 43 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro. 

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial, după Wal Mart, și numărul unu în Europa. În perioada septembrie – decembrie 2015, vânzările grupului au urcat la 22,4 miliarde de euro (24 miliarde de dolari), uşor sub estimările analiştilor, de 22,6 miliarde de euro.

Zentiva este deţinută de Venoma Holdings Limited Cipru, cu 50,9809% din acţiuni, Zentiva NV Amsterdam – 23,9282% şi alţi acţionari – 25,0909%. Compania este listată la BVB, Categoria II. 

În primele 9 luni din 2015 producătorul de medicamente a înregistrat un profit net de 38,619 milioane de lei, cu 10,12% mai mic faţă de cel obţinut în perioada similară din 2014. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 6,7%, ajungând la 332,275 milioane de lei. Veniturile din vânzarea de bunuri s-au ridicat la 303,612 milioane de lei (plus 8,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...