Ce spune Zentiva despre suma de 33,42 de milioane de lei nedeclarată la Fisc

ANAF a descoperit în urma controalelor inspecţiei fiscale că Zentiva a constituit şi înregistrat în evidenţa contabilă suma de 33,42 de milioane de lei care însă nu a fost declarată şi înregistrată la organul fiscal competent, au spus surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET. Iată integral poziţia oficială a companiei Zentiva pe marginea acestui subiect.
Economica.net - lun, 25 ian. 2016, 13:50
Ce spune Zentiva despre suma de 33,42 de milioane de lei nedeclarată la Fisc

S.C. Zentiva SA informează că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a efectuat în cadrul societăţii un control fiscal având ca obiect verificarea calculării şi plăţii taxei de claw-back pentru perioada trimestrului IV 2009 – trimestrului III 2011.

În urma inspecţiei fiscale s-a stabilit în sarcina Zentiva SA o obligaţie de plată suplimentară în cuantum de 7.138.845 lei, reprezentând taxa claw-back aferentă perioadei trimestrului IV 2009 – trimestrului III 2011. Această suma a fost stabilită în mod suplimentar faţă de suma de 14.968.334 lei, calculată şi plătită deja de către Zentiva SA cu titlu de taxă claw-back aferentă perioadei trim. IV 2009 – trim. III 2011.
De asemenea, inspecţia fiscală a mai stabilit în sarcina Zentiva SA obligaţia de plată a unor majorări de întârziere în cuantum de 8.002.185 lei şi penalităţi de întârziere în suma de 3.316.077 lei.
Cea mai mare parte a sumelor reprezentând majorările/penalităţile de întârziere a fost stabilită ca urmare a refuzului autorităţii fiscale de a recunoaşte dreptul Zentiva SA de a beneficia de facilităţile fiscale reglementate de OG 17/2012 pentru declararea si plata sumelor reprezentând taxa claw-back aferentă perioadei trim. IV 2009 – trim. III 2011.
Considerăm că stabilirea obligaţiilor de plată suplimentare identificate anterior s-a făcut de către autoritatea fiscală cu încălcarea dispoziţiilor legale aplicabile. Ca urmare, societatea Zentiva va demara procedurile legale în vederea contestării şi anulării actelor administrative emise de catre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin intermediul cărora s-au stabilit obligaţiile de plata suplimentară.

Citeşte şi Carrefour şi Zentiva sunt încolţite de ANAF. Bugetul statului, păgubit cu 70 milioane lei

Zentiva este deţinută de Venoma Holdings Limited Cipru, cu 50,9809% din acţiuni, Zentiva NV Amsterdam – 23,9282% şi alţi acţionari – 25,0909%. Compania este listată la BVB, Categoria II.

În primele 9 luni din 2015 producătorul de medicamente a înregistrat un profit net de 38,619 milioane de lei, cu 10,12% mai mic faţă de cel obţinut în perioada similară din 2014. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 6,7%, ajungând la 332,27 milioane de lei. Veniturile din vânzarea de bunuri s-au ridicat la 303,612 milioane de lei (plus 8,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi extreme
Avertisment oficial pentru toți românii care vor călători în Grecia! Cod roșu de caniculă și incendii, temperaturi ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de cod roșu care vizează Grecia, principala destinație turistică de vară a românilor. Temperaturile vor depăși 42 de grade, iar......
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Gheorghiţă: Este foarte probabil ca în luna septembrie să avem o decizie privind doza trei de vaccin
Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că este foarte probabil ca în luna septembrie să existe o decizie ...
Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Tg Mureș – Ungheni VIDEO
Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Tg Mureș – Ungheni VIDEO
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat marți imagini de pe șantierul lotului ...
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Valeriu Gheorghiţă: Cazurile confirmate cu tulpină Delta au crescut la nivel naţional de 5 ori în ultimele 8 săptămâni
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, ...