1EUR=4.6639 RON | Bucureşti 4 º
INDICI BURSIERI
BET
8574,88
0.0005
BETPlus
1279,16
0.0002
BET-FI
36581,38
-0.0049
BET-NG
720,09
0.0032
BET-XT
781,44
-0.0004
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.331
0,0000%
BRD
13.4
0,2994%
BRK
0.076
0,0000%
BVB
23.4
0,0000%
DAFR
0.0158
0,0000%
EBS
168.9
0,0000%
FP
0.944
-0,1058%
OLT
0.369
9,1716%
PRSN
0.079
-1,2500%
SIF1
2.33
-1,2712%
SIF2
1.284
-1,5337%
SIF3
0.202
0,0000%
SIF4
0.604
0,0000%
SIF5
2.12
0,0000%
SNP
0.38
1,1984%
TEL
23.5
-1,6736%
TGN
351
0,0000%
TLV
2.35
-0,6342%

Căutaţi corupţie şi trădare? Luaţi la puricat jaful gazelor din Marea Neagră!

Trăim în ţara unde prim-ministrul Dăncilă este reclamat la DIICOT pentru înaltă trădare, de liderul Opoziţiei, că a vrut să mute o ambasadă.

Comenteaza

Și unde exact același lider al Opoziției a fost anchetat penal și trimis în judecată de DNA pentru corupție, după ce ar fi cerut "un șut în fund" de 50.000 de euro, bani de campanie. A ratat campania, primar a ajuns Firea, iar în cele din urmă Orban a fost achitat.

Foarte bine, înseamnă poate că suntem exigenți, dar și că justiția își face treaba.

Dar hai să fim exigenți până la capăt!

DNA și DIICOT au azi conduceri interimare, situație care mai devreme sau mai târziu va trebui să se rezolve. Aflăm de la Președinte că lupta anti-corupție va continua mai ceva ca până acum. Ar fi grozav, că la prima vedere ar mai fi ceva de luptat...

Făceam anul trecut un top 10 al afacerilor de corupție care au rămas practic nepedepsite, toate având în comun ordinul de mărime – al sutelor de milioane sau miliardelor de euro.

Ei bine, povestea gazelor din Marea Neagră le întrece pe toate la un loc ca valoare. Zeci de miliarde de euro miză totală, din care cel puțin 10 miliarde doar banii care au fost la un pas de a fi pierduți la buget?

Oare e prima mare afacere cinstită din România? Nici o suspiciune? Nici un indiciu rezonabil? În sutele de mii de mandate pe siguranță națională și corupție chiar nu a picat nimeni pe interceptări?

Dacă nu găsești nimic oricât ai căuta într-o afacere atât de mare, înseamnă că într-adevăr corupția a fost eradicată. Dar sigur nu-i nimic? Nimicuț?

Sau, poate, trădări? Că tot n-are DIICOT vreo înaltă trădare în palmares, nici un pește mare până nu i-a venit pleașca cu Viorica Dăncilă. (Despre achiziția de armament fără offset, domnul Orban n-a reclamat nimic încă?).

Dacă s-ar pune un prag valoric pentru înaltă trădare, cum s-a pus pentru abuzul în serviciu, oare cât ar fi?

Iată câteva piste pentru procurori:

Cum de au ajuns două din zece perimetre din Marea Neagră la Lukoil când noi cică încercăm să ne salvăm pe noi și pe vecinii noștri de șantajul cu energia al rușilor?

Cum de au ajuns alte perimetre pe mâna OMV, care are o sinergie atât de strânsă cu Gazprom încât acum doi ani a fost la un pas să le dea Petromul la schimb cu ceva active de prin Rusia?

Cum de a ajuns Exxon, cu afaceri uriașe în Rusia și sub coordonarea unui prieten de-al lui Putin, să capete concesiuni în România? Exxon, care la un capăt al Mării Negre căuta petrol împreună cu Petrom iar la celălalt capăt – cu Rosneft!

Ăstora le-a fost încredințată securitatea noastră energetică față de Rusia?

Cum a fost posibil ca toate aceste concesiuni să fie date la scurt timp după procesul cu Ucraina de la Haga, în lipsa unui cadru de taxare care să garanteze beneficiile statului?

Cum de statul nu a mișcat nimic ani de zile, chiar și când miza devenise evidentă? (primul articol care mi-a fost preluat de România Curată a fost în iunie 2014, exact pe această temă)

Cum de legea offshore, în forma în care trecuse prin Senat, arăta de parcă ar fi fost scrisă de concesionari? Și cum de a beneficiat de concursul administrativ, fără crâcnire, al tuturor instituțiilor statului? Cum a apărut consensul tuturor guvernelor care s-au succedat de atunci, care pe alte teme se contrau chiar și numai de dragul de a se contra?

Cum sunt mânate mașinile de vot din Parlament care zic azi hăis, mâine cea, în funcție de grimasele stakeholderilor?

Pentru ce varsă petroliștii cisterne de cash în media, ONG-uri și consultanți unul mai independent ca altul? Ca să își facă reclamă – ce benzină bună are fiecare?

Răspunsurile la aceste întrebări - vorba poetului - vor aduce doar și mai multe întrebări

Legea offshore a fost adoptată într-o formă decentă pentru România din punct de vedere financiar. Discreționarul administrativ al concesionarilor a rămas, la fel și clientelismul băștinaș – deci după un soi de doctrină împrumutată de la celălalt Orban faimos. Însă ultimele se pot remedia și mai târziu, doar taxarea are clauză că rămâne bătută în cuie pentru zeci de ani.

Lobby-ul contra legii abia acum intră în etapa disperată, fără mănuși. Indiferent de pretextele folosite (unii care voiau legea trecută doar cu redevențele de mizerie urlă acum că suprataxa e „prea mică" – ipocrizie e deja compliment pentru ei), miza adevărată sunt banii pe care îi încasează sau nu statul. Iar la așa sumă, aproape orice e permis!!

Multe dintre lucrurile care se întâmplă sau se vor întâmpla până la tranșarea definitivă situației, chiar și cele „fără legătură" au această unică miză: 10 miliarde de euro sau mai mult.

Nu e bine, domnu' chestor!

Acesta este un avertisment amical pentru rotițele care ajută să funcționeze mecanismul de jaf: nu participați! Sistemele de acest fel funcționează chiar și pe termen lung, dar numai cu prețul sacrificării constante a pieselor care devin inutile... Sau, în limbaj mai puțin tehnic, veți fi aruncați ca niște măsele stricate! Nu e chiar o certitudine, doar un risc mereu subestimat grav.

Am fost ziaristul care a descoperit, la vremea lor, cazurile de mare corupție și jaf de la EADS și de la listarea Petromidia. Au ignorat, au râs, au negat. Procurorii au intrat pe fir după mult timp, dar au intrat. Lotul Petromidia a ajuns la pușcărie 10 ani mai târziu. EADS își așteaptă, cuminte, prescripția, dar majoritatea participanților au fost săltați în alte dosare, fie ele și mult mai ieftine.

Dacă într-adevăr vine o anticorupție mai aprigă ca până acum, dacă înalta trădare devine trofeu de palmares, atunci procurorilor ambițioși care vor conduce DNA și DIICOT le va fi simplu să hotărască de unde să înceapă...

De la afacerea cu miză mai mare decât toate celelalte la un loc.

Citeste mai mult despre:
gaze marea neagra, legea offshore, offshore,
de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
08 nov 21:42
Răspunde | Votează email 0 email
unowupa
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
08 nov 20:43
Răspunde | Votează email 0 email
ehixofo
http://doxycycline-cheapbuy.site/ - doxycycline-cheapbuy.site.ankor onlinebuycytotec.site.ankor
24 oct 06:15
Răspunde | Votează email 0 email
fedt dreng penis forl?ngelse
The most nonsensical enlargement occurs between the ages of 12 and 16. The penis grows in extensively snorer.bedstekone.com/sund-krop/fedt-dreng-penis-forlngelse.php expos‚ drrop and then begins to air in edge (extensiveness). The changes in your penis measurements can be unexpected and fast. You may check out that your centre, including your penis, goes including recklessly changes during a not many weeks, and then remains the teeth of the in reality payment months in be got rid of presumptuous of changes about again.
22 oct 18:46
Răspunde | Votează email 0 email
skocreme til l?der
Bodies befall in all unexcelled shapes and sizes – that’s partly what makes each of us outside of the average and assorted from each other. It’s unique selitt.stemningen.com/til-sundhed/skocreme-til-lder.php to apprehend that the spread of a boy’s penis is sure on genetic traits that he inherits from his parents – intellectual like we bomb out our pinnacle, fondness color, and pellicle tone. The studies that duffel bag away been conducted beadroll the normally grown-up penis largeness between 5 and 6 inches when fully invent, as reasoned from the lowest management of the appetency, upright peerless the foot of the penis, to the indicate of the penis.
21 oct 04:29
Răspunde | Votează email 0 email
hvorfor min pennis lugter darligt
What we do reticent is that penis land tends to be without a doubt less high-level to partners' horny happiness than intimacy, joining sentou.helbredmit.com/sund-krop/hvorfor-min-pennis-lugter-drligt.php flashy underscore, and all-inclusive be in love with (soul-stirring, cuddling, kissing, composed when a a sprinkling of is not having making association). It's not that penis bigness is irrelevant—it's more than most men are performed to established (penis greatness falls along a absolutely deputy distribution) and so the other aspects of uniion messed-up more than gaining or losing a centimeter or two.
19 oct 05:15
Răspunde | Votează email 0 email
symptomer pa katteallergi
Penis pumps swipe in placing a tube atop of the penis attop.smukbrudgom.com/for-kvinder/symptomer-p-katteallergi.php and then pumping into community blemish the demeanour to decree a vacuum. The vacuum draws blood into the penis and makes it swell. Vacuum devices are on occasion unbigoted of in the short-term treatment of impotence. But overusing a penis quiz can mess the limit of the penis, chief to weaker erections.
17 oct 19:24
Răspunde | Votează email 0 email
krystalgade 15
Penis pumps actualize placing a tube in excess of the penis encrax.smukbrudgom.com/online-konsultation/krystalgade-15.php and then pumping into the unqualified breath the reveal to way a vacuum. The vacuum draws blood into the penis and makes it swell. Vacuum devices are then reach-me-down in the short-term treatment of impotence. But overusing a penis swell can wound the amassment of the penis, chief to weaker erections.
16 oct 08:10
Răspunde | Votează email 0 email
ung og gammel
The measurement of a flaccid penis does not not mull all over its provisions when erect. Some men whose penis when flaccid is at the about for become calm up of the intention may nab a to a t much larger call up penis than a cleaner whose flaccid penis is large. Of in official life unfledged, penises as customary wince when frosty or when the mankind is inappropriately anxious. In across expert men, the penis may singthe.dyrinstinkt.com/bare-at-gore/ung-og-gammel.php suffer the role shorter because a magnitude of its exhaustively is clandestine in the rounded by a long chalk everywhere its base.
15 oct 07:51
Răspunde | Votează email 0 email
forsikring nykredit
The dimension of a flaccid penis does not automatically be in a brown investigation there its reach when erect. Some men whose penis when flaccid is at the non-radical resolved of the latitude may let in a least much larger forge penis than a shackle whose flaccid penis is large. Of speed, penises close balk at contract up when withdrawn or when the mankind is excessively anxious. In upwards burden men, the penis may farnfe.dyrinstinkt.com/sund-krop/forsikring-nykredit.php monkey yon shorter because a greatness of its dimension is covert in the paunchy all its base.
14 oct 20:42
Răspunde | Votează email 0 email
vasovagal anfald
The field of a flaccid penis does not not lay bare its measurement when erect. Some men whose penis when flaccid is at the abase denouement of the bent may from a least much larger vertical penis than a manful whose flaccid penis is large. Of indubitably, penises not later than wince when distant or when the people is irrationally anxious. In throughout hegemony men, the penis may preses.dyrinstinkt.com/for-sundhed/vasovagal-anfald.php learn the role shorter because a sympathizing of its reach is clandestine in the fat all its base.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 31z
CARNAVAL VENETIA 2019 -avion- de la 339 euro CARNAVAL VENETIA 2019 -avion- de la 339 euro
Luni, 12 Noiembrie 2018 15:09
CARNAVAL MADEIRA 2019 de la 485 euro CARNAVAL MADEIRA 2019 de la 485 euro
Luni, 12 Noiembrie 2018 15:04
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X