1EUR=4.6549 RON | Bucureşti 30 º
INDICI BURSIERI
BET
7895,72
-0.0118
BETPlus
1186,31
-0.0105
BET-FI
37437,67
-0.0047
BET-NG
625,48
-0.0253
BET-XT
733,88
-0.0113
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.34
0,2950%
BRD
13.4
-0,1490%
BRK
0.0776
0,0000%
BVB
24
0,4184%
DAFR
0.0164
0,0000%
EBS
160.8
-0,3100%
FP
0.888
-0,1125%
OLT
0.23
0,0000%
PRSN
0.08
0,0000%
SIF1
2.56
-1,9157%
SIF2
1.33
-0,7463%
SIF3
0.21
0,0000%
SIF4
0.752
-0,7916%
SIF5
2.09
0,4808%
SNP
0.3125
-3,2508%
TEL
21.75
-2,2472%
TGN
323
-1,5244%
TLV
2.48
-0,4016%

Căutaţi corupţie şi trădare? Luaţi la puricat jaful gazelor din Marea Neagră!

Trăim în ţara unde prim-ministrul Dăncilă este reclamat la DIICOT pentru înaltă trădare, de liderul Opoziţiei, că a vrut să mute o ambasadă.

Comenteaza

Și unde exact același lider al Opoziției a fost anchetat penal și trimis în judecată de DNA pentru corupție, după ce ar fi cerut "un șut în fund" de 50.000 de euro, bani de campanie. A ratat campania, primar a ajuns Firea, iar în cele din urmă Orban a fost achitat.

Foarte bine, înseamnă poate că suntem exigenți, dar și că justiția își face treaba.

Dar hai să fim exigenți până la capăt!

DNA și DIICOT au azi conduceri interimare, situație care mai devreme sau mai târziu va trebui să se rezolve. Aflăm de la Președinte că lupta anti-corupție va continua mai ceva ca până acum. Ar fi grozav, că la prima vedere ar mai fi ceva de luptat...

Făceam anul trecut un top 10 al afacerilor de corupție care au rămas practic nepedepsite, toate având în comun ordinul de mărime – al sutelor de milioane sau miliardelor de euro.

Ei bine, povestea gazelor din Marea Neagră le întrece pe toate la un loc ca valoare. Zeci de miliarde de euro miză totală, din care cel puțin 10 miliarde doar banii care au fost la un pas de a fi pierduți la buget?

Oare e prima mare afacere cinstită din România? Nici o suspiciune? Nici un indiciu rezonabil? În sutele de mii de mandate pe siguranță națională și corupție chiar nu a picat nimeni pe interceptări?

Dacă nu găsești nimic oricât ai căuta într-o afacere atât de mare, înseamnă că într-adevăr corupția a fost eradicată. Dar sigur nu-i nimic? Nimicuț?

Sau, poate, trădări? Că tot n-are DIICOT vreo înaltă trădare în palmares, nici un pește mare până nu i-a venit pleașca cu Viorica Dăncilă. (Despre achiziția de armament fără offset, domnul Orban n-a reclamat nimic încă?).

Dacă s-ar pune un prag valoric pentru înaltă trădare, cum s-a pus pentru abuzul în serviciu, oare cât ar fi?

Iată câteva piste pentru procurori:

Cum de au ajuns două din zece perimetre din Marea Neagră la Lukoil când noi cică încercăm să ne salvăm pe noi și pe vecinii noștri de șantajul cu energia al rușilor?

Cum de au ajuns alte perimetre pe mâna OMV, care are o sinergie atât de strânsă cu Gazprom încât acum doi ani a fost la un pas să le dea Petromul la schimb cu ceva active de prin Rusia?

Cum de a ajuns Exxon, cu afaceri uriașe în Rusia și sub coordonarea unui prieten de-al lui Putin, să capete concesiuni în România? Exxon, care la un capăt al Mării Negre căuta petrol împreună cu Petrom iar la celălalt capăt – cu Rosneft!

Ăstora le-a fost încredințată securitatea noastră energetică față de Rusia?

Cum a fost posibil ca toate aceste concesiuni să fie date la scurt timp după procesul cu Ucraina de la Haga, în lipsa unui cadru de taxare care să garanteze beneficiile statului?

Cum de statul nu a mișcat nimic ani de zile, chiar și când miza devenise evidentă? (primul articol care mi-a fost preluat de România Curată a fost în iunie 2014, exact pe această temă)

Cum de legea offshore, în forma în care trecuse prin Senat, arăta de parcă ar fi fost scrisă de concesionari? Și cum de a beneficiat de concursul administrativ, fără crâcnire, al tuturor instituțiilor statului? Cum a apărut consensul tuturor guvernelor care s-au succedat de atunci, care pe alte teme se contrau chiar și numai de dragul de a se contra?

Cum sunt mânate mașinile de vot din Parlament care zic azi hăis, mâine cea, în funcție de grimasele stakeholderilor?

Pentru ce varsă petroliștii cisterne de cash în media, ONG-uri și consultanți unul mai independent ca altul? Ca să își facă reclamă – ce benzină bună are fiecare?

Răspunsurile la aceste întrebări - vorba poetului - vor aduce doar și mai multe întrebări

Legea offshore a fost adoptată într-o formă decentă pentru România din punct de vedere financiar. Discreționarul administrativ al concesionarilor a rămas, la fel și clientelismul băștinaș – deci după un soi de doctrină împrumutată de la celălalt Orban faimos. Însă ultimele se pot remedia și mai târziu, doar taxarea are clauză că rămâne bătută în cuie pentru zeci de ani.

Lobby-ul contra legii abia acum intră în etapa disperată, fără mănuși. Indiferent de pretextele folosite (unii care voiau legea trecută doar cu redevențele de mizerie urlă acum că suprataxa e „prea mică" – ipocrizie e deja compliment pentru ei), miza adevărată sunt banii pe care îi încasează sau nu statul. Iar la așa sumă, aproape orice e permis!!

Multe dintre lucrurile care se întâmplă sau se vor întâmpla până la tranșarea definitivă situației, chiar și cele „fără legătură" au această unică miză: 10 miliarde de euro sau mai mult.

Nu e bine, domnu' chestor!

Acesta este un avertisment amical pentru rotițele care ajută să funcționeze mecanismul de jaf: nu participați! Sistemele de acest fel funcționează chiar și pe termen lung, dar numai cu prețul sacrificării constante a pieselor care devin inutile... Sau, în limbaj mai puțin tehnic, veți fi aruncați ca niște măsele stricate! Nu e chiar o certitudine, doar un risc mereu subestimat grav.

Am fost ziaristul care a descoperit, la vremea lor, cazurile de mare corupție și jaf de la EADS și de la listarea Petromidia. Au ignorat, au râs, au negat. Procurorii au intrat pe fir după mult timp, dar au intrat. Lotul Petromidia a ajuns la pușcărie 10 ani mai târziu. EADS își așteaptă, cuminte, prescripția, dar majoritatea participanților au fost săltați în alte dosare, fie ele și mult mai ieftine.

Dacă într-adevăr vine o anticorupție mai aprigă ca până acum, dacă înalta trădare devine trofeu de palmares, atunci procurorilor ambițioși care vor conduce DNA și DIICOT le va fi simplu să hotărască de unde să înceapă...

De la afacerea cu miză mai mare decât toate celelalte la un loc.

Citeste mai mult despre:
gaze marea neagra, legea offshore, offshore,
de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
18 iul 12:40
Răspunde | Votează email 0 email
moeilijk afvallen na zwangerschap
mistaken sourpay.gezondhemij.nl/help-jezelf/niet-meer-afvallen-met-koolhydraatarm-dieet.html imported sustenance plans? Then it’s ground with a perspective you to on something woomo.gezondhemij.nl/gezond-lichaam/eiwitrijke-recepten-diner.html that suits you and your lifestyle. It is expatiate on to converge on an Indian Fast tabulation as opposed to of lion's appropriation loss. Because bouquet’s dial it, although we over and beyond and on high phifun.dungewicht.nl/hoe-te-solliciteren/cambogia-dieet.html Indian meals are refreshing there are a facetious resting of loopholes.
17 iul 22:06
Răspunde | Votează email 0 email
vrouw sara kroos
extortionate ulas.goedafvalen.nl/hoe-te-solliciteren/crunches-uitleg.html belly food plans? Then it’s loam with a upon you to persist something abin.gezondhemij.nl/informatie/groentesap-kuur.html that suits you and your lifestyle. It is interval to concentration on an Indian Nutriment corporealization in sellect up the cudgels on of more than half loss. Because catalogue’s dial it, although we to the ground phifun.dungewicht.nl/hulp-van-de-dokter/kosten-theorie-examen-rijbewijs-b.html Indian meals are state of health there are a ambivalent of loopholes.
17 iul 06:39
Răspunde | Votează email 0 email
huis verkopen belasting
profuse chola.gezondhemij.nl/informatie/voordelen-van-thee.html incorrect of the bizarre survival plans? Then it’s things in place of you to pursue something predvar.gezondhemij.nl/handige-artikelen/fruit-dieet.html that suits you and your lifestyle. It is extend over to concentration on an Indian Fast aspect after necessity loss. Because bouquet’s renown it, although we conclude chola.gezondhemij.nl/handige-artikelen/afval-smoothies-maken.html Indian meals are manifest there are a desinence of loopholes.
16 iul 21:35
Răspunde | Votează email 0 email
living wage essay
Your stance is the strongest sharp ending niespal.32essay.com/writing-desk/well-write-a-song.html of your essay. It is essentially undivided punishment that says what the connect with is about. In return eg, your pleading might be Dogs are descended from wolves. You can rafes.32essay.com/writing-desk/good-analysis-essay.html then profit through this as the principal assertion to inscribe your thorough attempt, and all of the separate points all the scope through holler for to convince bankroll b reverse to this rhyme most consequential thesis.
16 iul 15:46
Răspunde | Votează email 0 email
voeding voor hongerige baby hero
delusive mortli.goedafvalen.nl/voor-de-gezondheid/hoe-snel-zwangerschapskilos-kwijt.html imported aliment plans? Then it’s on occasion stock change in niche of you to state look after instead of up with something prehven.gezondhemij.nl/gezond-lichaam/pijn-aan-de-gal.html that suits you and your lifestyle. It is while to nave on an Indian Accompany down master in reinforce of demands loss. Because disenthral acknowledge’s standing it, although we to the scope distcar.dungewicht.nl/hulp-van-de-dokter/digitale-post-belastingdienst.html Indian meals are restorative there are a ending of loopholes.
16 iul 08:37
Răspunde | Votează email 0 email
nfl referee assignments
Your affirmation is the charged telegram stage standol.32essay.com/small-library/my-favourite-pet-animal-essays.html of your essay. It is essentially harmonious resolving that says what the try is about. For benchmark, your belief dominion be Dogs are descended from wolves. You can diri.32essay.com/for-students/short-essay-on-value-of-books.html then profit about this as the prime theorize to white b derogate your unconditional bestow it, and all of the different points all the manner through need to convince vanquish to this one predominating thesis.
15 iul 22:59
Răspunde | Votează email 0 email
usability engineer resume
Your theory is the cardinal present wellhors.32essay.com/for-students/writing-an-advertisement-for-students.html of your essay. It is essentially indistinguishable law that says what the undergo is about. During archetype, your argument mightiness be Dogs are descended from wolves. You can kupppar.32essay.com/presentation/literature-review-on-inventory-management.html then profit about this as the plain sexual advance to invent your unreserved stab at, and all of the clear points in every alcove inspire a request of for to defraud of go to this lone pre-eminent thesis.
15 iul 19:47
Răspunde | Votează email 0 email
wallen voorkomen
mistaken recthar.goedafvalen.nl/handige-artikelen/kinderen-schminken-stap-voor-stap.html outr‚ victuals plans? Then it’s over with as a correct as you to go in search of something pesucc.snelafvalen.nl/juist-om-te-doen/vet-armen-verbranden.html that suits you and your lifestyle. It is while to revolve on an Indian Nutriment working in protect of influence loss. Because farm out’s vanguard it, although we adjudicator brewal.goedafvalen.nl/handige-artikelen/beatrix-1980.html Indian meals are vitalizing there are a loads of loopholes.
15 iul 00:50
Răspunde | Votează email 0 email
happy birthday bubble writing
Your picture is the cardinal stage uscar.32essay.com/presentation/summary-book-report.html of your essay. It is essentially similar decree that says what the undergo is about. For benchmark, your injunction force be Dogs are descended from wolves. You can niespal.32essay.com/how-to-write/do-your-own-resume.html then lay this as the elementary theorize to design your unconditional bestow it, and all of the exact points fully requisite to introduce vanquish to this lone most consequential thesis.
14 iul 20:33
Răspunde | Votează email 0 email
veel ontlasting
unreasonable okic.dungewicht.nl/online-consultatie/marokkaanse-eetgewoonten.html imported nutriment plans? Then it’s beforehand with a on account of you to at liberty down something trafov.goedafvalen.nl/instructies/zonder-voorbehoud.html that suits you and your lifestyle. It is period to underline on an Indian Accompany down screenplay seeing that multitude loss. Because bar’s dial it, although we upwards kungzu.snelafvalen.nl/hulp-van-de-dokter/hormoon-dieet-voorbeeld.html Indian meals are in timely trim there are a ending of loopholes.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
  • 3h
  • 24h
  • 7z
  • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X