Cea mai mare investiţie chineză în Germania: ChemChina cumpără KraussMaffei cu 1,01 miliarde de dolari

Un grup de investitori chinezi a anunţat, luni, achiziţionarea producătorului german de echipamente KraussMaffei Group cu suma de 925 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari), cea mai mare investiţie chineză în Germania de până acum, transmit Reuters şi Bloomberg.
Economica.net - lun, 11 ian. 2016, 12:17
Cea mai mare investiţie chineză în Germania: ChemChina cumpără KraussMaffei cu 1,01 miliarde de dolari

Grupul, care include gigantul China National Chemical Corp (ChemChina), Guoxin International Investment Corp şi fondul de private equity AGIC Capital, a acceptat să cumpere compania germană de la o firmă din Canada, Onex Corp.

Conform datelor Reuters, precedentul record de investiţii datează din 2012, când firma de construcţii Sany Heavy Industry a achiziţionat producătorul de pompe de beton concrete Putzmeister Holding GmbH, cu suma de 698 de milioane de dolari, scrie Agerpres.

Tranzacţia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-şi îmbunătăţească tehnologia şi expertiza prin achiziţii externe.

Pentru ChemChina, tranzacţia vine după achiziţionarea, în 2015, a producătorului italian de anvelope Pirelli SpA – 7,1 miliarde de euro – şi negocierile pentru cumpărarea grupului elveţian Syngenta AG, cu suma de aproximativ 44 miliarde de dolari.

Tranzacţia KraussMaffei se va încheia probabil în primul semestru din 2016, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare, a anunţat Onex. Compania canadiană a achiziţionat în 2012 KraussMaffei de la grupul american Madison Capital, cu 568 milioane de euro.

KraussMaffei, care a generat în 2014 venituri de aproximativ 1,1 miliarde de euro, furnizează echipamente care procesează şi produc cauciuc şi mase plastice. Compania, înfiinţată în urmă cu 178 de ani, are pe plan global 4.500 de angajaţi, din care 2.800 sunt în Germania.

Brandul este de asemenea folosit de Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, producătorul vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, înfiinţat în 1999, când KraussMaffei şi-a vândut divizia de apărare grupului Wegmann.

Te-ar mai putea interesa și
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante din administrația locală- Proiect
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante ...
Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care aduce mai multe modificări legii 296/2023, cunoscută și ca legea austerității. Printre altele, nu se vor mai......
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit ...
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...