CEFC şi Penta oferă două miliarde de dolari pentru CME, proprietarul Pro TV

Compania chineză CEFC şi grupul financiar ceh-slovac Penta Investments au depus o ofertă comună pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, în timp ce alt licitator, PPF, şi-a retras oferta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mar, 19 dec. 2017, 17:59
CEFC şi Penta oferă două miliarde de dolari pentru CME, proprietarul Pro TV

Valoarea ofertei CEFC – Penta este de aproximativ două miliarde de dolari, dar preţul final încă nu a fost stabilit, deşi tranzacţia este aproape de finalizare, susţin sursele.

Anterior, CEFC a achiziţionat de la Penta o clădire de birouri în Praga, dar are şi alte investiţii în Cehia.

PPF, un grup financiar deţinut de Kellner, cel mai bogat ceh, nu mai licitează pentru CME, astfel încât singurii ofertanţi sunt CEFC – Penta.

La închiderea şedinţei bursiere de luni, capitalizarea CME se ridica la 637,8 milioane de dolari.

CME este o companie care operează în şase state din Europa Centrală şi de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia şi România.

Time Warner controlează 46,5% din drepturile de vot la CME, însă, pe baza unor certificate care pot fi exercitate până în luna mai 2018, controlează 75% din acţiunile CME. O posibilă vânzare a CME a apărut după ce, anul trecut, AT&T a convenit preluarea Time Warner.

În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România şi Pro TV Internaţional.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza în curând achiziţia unui pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere KMG International NV din România, controlată de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas International. Aceasta este prezentă în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...