Cel mai mare administrator român de investiţii a înlocuit brandul BCR cu Erste, în numele fondurilor sale

Activele nete ale celor 66 de fonduri mutuale româneşti au depăşit valoarea de 11,1 miliarde de lei la 30 septembrie, potrivit raporului Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF). Erste Asset Management România şi-a redenumit toate fondurile de investiţii, pentru a aplica standardele internaţionale.
Adrian N. Ionescu - joi, 10 oct. 2013, 13:33
Cel mai mare administrator român de investiţii a înlocuit brandul BCR cu Erste, în numele fondurilor sale

Cel mai mare fond mutual din România, BCR Obligaţiuni, cu active nete de 4,7 miliarde de lei, a devenit ERSTE Bond Flexible RON. Fondul investeşte mai ales în obligaţiuni de stat sau corporatiste.

Administratorul fondului, Erste Asset Management România (EAM) a adoptat standardul european de denumire a fondurilor mutuale, care prevede identificarea încă din denumirea acestora a administratorului, a principalului tip de instrument în care investeşte fondul, a tipului de administrare şi a monedei.

EAM a înlocuit brandul BCR cu ERSTE încă de anul trecut, de când a lansat noul său fond de tip monetar, Erste Monetar, care face plasamente în depozite şi alte instrumente bancare. Fondul a fost acum redenumit ERSTE Money Market RON.

EAM a preluat acum trei ani administrarea fondurilor mutuale ale BCR Asset Management.

De asemeni, la lansarea fondurilor denominate în euro, a fost folosit direct standardul european.

În aprilie au fost lansate fondurile de tip absolute return în euro, ERSTE Absolute Return 15 EUR şi ERSTE Absolute Return 25 EUR.

Fondurile de tip absolute return caută să nu piardă niciodată capitalul investit, inclusiv de management avansat al riscului. Cele două fonduri care au ca reper strategic alocarea a 15% respectiv 25% din resurse acţiunilor.

Acum, fostul fond BCR Dinamic, cu risc moderat şi expunere diversificată echilibrată a devenit ERSTE Balanced RON, iar fondul de acţiuni BCR Expert a devenit ERSTE Equity Romania.
Pe piaţă mai este şi fondul de obligaţiuni în euro ERSTE Bond Flexible Romania EUR.

Erste Asset Management este liderul pieţei fondurilor mutuale, cu 38,3 % din totalul activelor nete administrate de 19 firme de profil româneşti, de 11,1 miliarde de lei, la care se adugă fondurile româneşti ale ING Asset Management, de 1,4 miliarde de lei. Raiffeeisen Asset Management  este pe locul 2 în top cu 31,2%.

Numai alte patru societăţi de administrare, toate liliale ale unor bănci, au cote de piaţă peste 1% (ING AM, BRD, AM, BT AM, şi OTP AM), potrivit topului realizat de Asociaţia Administratorilor de Fonduri.

Piaţa serviciilor de administrare de investiţii, care include şi  portofoliile individuale şi societăţile de investiţii financiare (SIF), se ridică la 19,5 miliarde de lei, iar cota de piaşă a liderului (Erste Asset Management România – EAM) este 24,8%.

Doar cinci societăţi administreată portofolii individuale, cele mai mari fiind cele gestionate de Raiffeisen Asset Management.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...