Centura Bacău: trei moldoveni şi un turc vor sa construiască primii kilometri de autostradă din Moldova

Patru oferte au fost depuse până la termenul limită de luni pentru construirea Centurii Bacău, scrie Ziarul de Bacău. Ofertanţii sunt trei constructori români, printre care Dorin Umbrărescu, şi un constructor din Turcia.
Economica.net - lun, 12 feb. 2018, 14:45
Centura Bacău: trei moldoveni şi un turc vor sa construiască primii kilometri de autostradă din Moldova

Cele patru oferte au fost depuse de către IC Ictas Insaat ve Ticaret A.S.(Turcia), Phoenix Transbac SRL (Bacău), Spedition UMB SRL (Bacău) și Tehnic Asist SRL (Botoşani), conform sursei citate.

Update 17:50

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) confirmă că au fost depuse patru oferte.

Astăzi, 12 februarie 2018, ora 16:00, au fost depuse în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) următoarele oferte pentru procedura de achiziție publică a contractului „Proiectare și execuție varianta de ocolire Bacău”:

– Asocierea IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S – SC TANCRAD SRL

– Asocierea SC PHOENIX TRANSBAC SRL – SC TELOR INVEST SRL – IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E MANTOVANI SPA – SC DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI SRL – SC SEARCH CORPORATION SRL

– Asocierea SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL

– Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – INGSTROYENGINEERING EOOD – SC HOMSTRADE SRL – PATSTROY 92 AD – SC PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL

Pe 16 decembrie anul trecut, CNAIR a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie varianta de ocolire Bacău„.

Obiectul contractului este reprezentat de constructor a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Perioada de garanţie poate creşte la 84 de luni în funcţie de oferta din cadrul factorilor de evaluare.

Centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. Prin lansarea acestui obiectiv s-a depăşit valoarea de peste 4 miliarde de euro a proiectelor lansate în SEAP de CNAIR SA în 2017.

Valorea estimată a contractului pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău, scos din nou la licitaţie, este de 773,6 milioane de lei, conform unor date de la Ministerul Transporturilor.

În data de 12 aprilie 2017, CNAIR a transmis Antreprenorului turc EKO INSAAT VE TICARET A.S., înștiințarea de reziliere a contractului pentru execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, după ce antreprenorul turc a anunțat oficial că este în imposibilitatea de a susține financiar lucrările. Până la data rezilierii contractului constructorul reuşise să execute doar 2% din lucrări.

Eko Inssat VE Ticaret semnase contractul de execuţie a lucrărilor în data de 1 aprilie 2015, centura Bacăului urmând să fie primul tronson realizat în regim de autostradă din Moldova. Cu o valoare de 393,88 milioane lei, fără TVA, contracul era propus pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Te-ar mai putea interesa și
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile după un lung conflict, evitând astfel......
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...