Cioloş, în Germania: Am discutat despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezent în România

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni, la finalul vizitei sale în Germania, că a discutat, printre altele, cu reprezentanţi ai companiei BMW despre perspectiva ca această firmă să fie 'mai prezentă în România' în viitorul apropiat, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 05 sept. 2016, 18:30
Cioloş, în Germania: Am discutat despre perspectiva ca BMW, în anii următori, să fie mai prezent în România

Prim-ministrul român s-a întâlnit cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi cu oameni politici de rang înalt din landul Bavaria.

Premierul a spus că a vorbit cu reprezentanţi ai marilor companii germane despre ‘oportunităţi legate de sectoarele cercetare, dezvoltare şi IT’.

”Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialişti în IT de la sediul BMW (…) să vedem opţiunile în viitor’, a precizat Cioloş.

Premierul a afirmat că această companie germană a dat dovadă de interes în ceea ce priveşte eventualele investiţii în ţara noastră.

‘Cred că există un interes din partea BMW de a se uita mult mai atent la potenţialul pe care îl are România’, a declarat Dacian Cioloş.

Şeful Guvernului a arătat că a dorit să transmită că ‘România este un mediu propice pentru investiţii în general’.

El a vorbit despre apropierea dintre ţara noastră şi landul Bavaria şi referindu-se la faptul că în această regiune trăiesc peste 100.000 de etnici germani de origine română.

De asemenea, şeful Guvernului a spus că în curând companii mari sau medii vor anunţa că vor investi în România. ‘O să anunţe ele însele interesul de a investi atât în industria civilă, cât şi în industria militară’, a adăugat premierul.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...