Circulaţia rutieră în zona Eroilor va fi oprită pentru cel puţin 30 de zile

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului. După şedinţa de la PMB, autorităţile au decis închiderea circulaţiei în această zonă pentru 30 de zile.
Economica.net - Dum, 13 dec. 2015, 10:12
Circulaţia rutieră în zona Eroilor va fi oprită pentru cel puţin 30 de zile

ISU a avertizat că siguranţa locuitorilor din două blocuri din zona Eroilor din Capitală, unde s-a surpat terenul în urma lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, nu poate fi garantată. Astfel, mai mulţi dintre locatarii acestor două blocuri au fost evacuaţi.

Restricţiile de circulaţie în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, vor fi menţinute timp de 30 de zile, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti, Alexandru Ichim.

Acesta a spus că, din această cauză, 14 persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

Potrivit acestuia, Primăria Municipiului Bucureşti este dispusă să ofere cazare celor afectaţi.

‘Nu există risc de prăbuşire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulaţie a municipiului Bucureşti s-a întâlnit în regim de urgenţă’, a adăugat reprezentantul PMB.

El a spus că în mod ‘evident’ constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. ‘Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan’, a explicat Ichim.

Acesta a subliniat că prin restricţiile de circulaţie impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureştiului vor fi Drumul Taberei şi Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenţi ai Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a ţinut să precizeze că PMB va trage la răspundere constructorul, dar, pentru moment, Primăria Generală se axează nu pe măsuri de sancţionare, ci de fluidizare a traficului.

RATB a deviat autobuzele care circulă în zona Eroilor

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a decis să devieze autobuzele care circulă în zona Eroilor din cauza surpării carosabilului în urma lucrărilor la noua staţie de metrou, potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu.

Autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula deviat de la strada Ştirbei Vodă cu Splaiul Independenţei, prin Splaiul Independenţei, şoseaua Cotroceni, strada Dr. Gheorghe Marinescu, bulevardul Eroii Sanitari, strada Carol Davila, apoi traseul de bază.

‘Având în vedere că zona Eroilor este un nod important şi cu punct de transbordare între RATB şi Metrorex, am luat decizia să deviem liniile de autobuze care circulă în zonă pe cele mai apropiate artere pentru a nu afecta călătorii. Sunt în jur de 10 linii de autobuze care o să circule prin spate pe la Elefterie. Staţia Eroilor nu va mai putea fi efectuată pentru că nu avem pe unde trece până la reglementarea situaţiei, moment în care vom reveni în zonă’, a declarat duminică, pentru Agerpres, Constantin Tobescu.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului.

PMB a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

‘Deoarece exista riscul prăbuşirii carosabilului şi propagării surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului’, se arăta în comunicatul citat.

Astfel, s-a închis circulaţia pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei şi pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Circulaţia rutieră se va desfăşura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe şos. Pandurilor – Calea 13 Septembrie sau şos. Geniului – şos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenţei – şos. Cotroceni – şos. Geniului sau şos. Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – bd. Vasile Milea.

MT: Denivelarea terenului în zona staţiei de metrou Eroilor, cauzată de tasări sub carosabil provocate de infiltraţii

‘Denivelarea’ terenului în zona staţiei de metrou Eroilor a fost determinată de producerea unor infiltraţii cu antrenare de material solid, ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou, infiltraţii care au generat tasări sub carosabil, informează Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, i-a convocat sâmbătă seară la sediul Ministerului Transporturilor pe reprezentanţii Metrorex, ai constructorului, proiectantul, consultantul şi firma de monitorizare a terenului şi imobilelor din zonă. Aceştia i-au prezentat situaţia din teren şi măsurile pe care le-au luat până acum, şi mai ales măsurile care se impun în perioada imediat următoare.

‘Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou Eroilor în zona intersecţiei dintre axul 1 şi linia 2 pentru intrarea în staţie a utilajului TBM, s-au produs infiltraţii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanşat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15,30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat şi astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantităţi suplimentare de beton (circa 120 mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraţiilor prin etanşarea bazei utilajului. Specialişti din cadrul Metrorex precum şi constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluţia tasărilor. Constructorul susţine că tendinţa tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată’, se menţionează în comunicat.

Metrorex: Circulaţia metroului nu este afectată

Circulaţia metroului nu este afectată sub nicio formă, iar constructorul caută soluţii de consolidare a terenului, în zona Eroilor din Capitală, unde asfaltul s-a surpat, a declarat duminică Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, cu atribuţii de director general.

Acesta a explicat că asfaltul a fost surpat după ce un puţ a fost avariat. ‘Un puţ de epuisment a fost avariat şi apa a pătruns în staţia Eroilor 2. S-au luat măsuri de către constructor pentru izolarea pătrunderii apei în staţii. În continuare, se caută soluţii de consolidare a terenului’, a adăugat Aldea. Potrivit acestuia, un asemenea puţ extrage apa din pânza freatică.

Primăria Capitalei a anunţat sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului.

Conform sursei citate, incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de constructorul care efectuează lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

‘Deoarece exista riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului’, precizează comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...