Compania de Drumuri angajează verificatori pentru verificatorii autostrăzilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) scoate la concurs 28 de posturi de ingineri şi de şefi de unităţi implementare proiecte (UIP) pentru majoritatea proiectelor de autostrăzi aflate în derulare, potrivit unor anunţuri postate joi pe pagina sa de Facebook.
Economica.net - lun, 04 iul. 2016, 21:03
Compania de Drumuri angajează verificatori pentru verificatorii autostrăzilor

Patru Direcţii Regionale din cadrul Companiei de Drumuri au scos la concurs un număr de 29 de posturi: DRDP Cluj – 13, DRPD Braşov -7, DRPD Timişoara – 6, Bucureşti – 2.

Noii angajaţi vor fi responsabili, printre altele, cu verificarea consultanţilor şi a constructorilor de pe şantierele de autostrăzi, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul CNADNR.

În condiţiile în care Compania de Drumuri îşi angajează specialişti pentru verificarea lucrărilor, se pune întrebarea: de ce ar mai fi menţinute contractele cu consultanţii care supervizează aceste activităţi?

Numărul angajaţilor CNADNR ar putea creşte anul acesta cu câteva sute, ceea va presupune o suplimentare a fondului de salarii cu cel puţin 30%, estimează surse din cadrul companiei.

Potrivit proiectului iniţial de buget pentru anul 2016, numărul angajaţilor CNADNR urma să crească de la 6.182 de angajaţi la 6.382 până la sfârşitul anului.

Oficialii de la Transporturi au subliniat în repetate rânduri că este necesară suplimentarea personalului CNADNR, pentru derularea mai rapidă a proiectelor şi pentru reducerea riscurilor de a fi pierduţi bani europeni.

Cu ocazia lansării noii organigrame a CNADNR, ministrul Transporturilor Dan Costescu declara că aceasta va cuprinde şi un Departament de Control, care va supraveghea ‘zonele critice’, precum şantiere, punctele de încasare a rovinietei sau a altor taxe.

„Uitându-ne în urmă la companie am observat, din păcate, o mulţime de cazuri de implicare în dosare penale – DNA, DIICOT şi alte instituţii ale statului. Pentru a preveni aceste fenomene, compania a decis să-şi înfiinţeze propriul Departament de Control care va supraveghea permanent zonele critice – pentru că au de la şantiere, achiziţii, zone de taxare pentru rovinietă, pentru alte taxe – şi va supraveghea permanent această activitate”, a mai spus ministrul.

Personal nou şi mai bine plătit

Recent, Ministerul Transporturilor a emis un proiect ce vizează, printre altele, recrutarea de noi angajaţi şi majorarea bugetului de salarii la CNADNR.

„Pentru a asigura implementarea proiectelor de infrastructură de transport este necesară recrutarea prin concurs de pe piaţa muncii de resurse umane superior calificate şi cu o remuneraţie corespunzătoare preţului muncii existent pe piaţă, iar pentru aceasta este nevoie în regim de urgenţă să fie creat cadrul legal pentru a asigura o politică de recrutare a resurselor umane şi de remunerare în acord cu cele menţionate mai sus pentru a evita blocaje în implementarea proiectelor şi riscul pierderii unor resurse de bani însemnate din bugetul fondurilor structurale alocat României în perioada 2014-2020″, se mai arată în proiectul MT.

Posturile scoase la concurs:

În cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj
• 3 posturi UIP 1 Suplacu de Barcău – Borș
• 2 posturi UIP 2 Gilău – Nadășelu
• 2 posturi UIP 3 Sebeș – Turda lot 1
• 2 posturi UIP 4 Sebeș – Turda lot 2
• 2 posturi UIP 5 Sebeș – Turda lot 3
• 2 posturi UIP 6 Sebeș – Turda lot 4

În cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov
• 3 Şefi UIP în cadrul:
– 1 x UIP 1 Ogra – Tg. Mureș
– 1 x UIP 2 Câmpia Turzii – Ogra
– 1 x UIP 3 Orăștie – Sibiu
• 1 post inginer în cadrul UIP 1 Ogra – Tg. Mureș
• 2 posturi inginer în cadrul UIP 2 Câmpia Turzii – Ogra
• 1 post inginer în cadrul UIP 3 Orăștie – Sibiu

În cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara
• Şef UIP în cadrul UIP 1 Lugoj-Deva Lot 2/DRDP Timişoara Central
• Şef UIP în cadrul UIP 2 Lugoj-Deva Lot 3/DRDP Timşoara Central
• Şef UIP în cadrul UIP 3 Lugoj-Deva Lot 4/DRDP Timişoara Central
• inginer (CFDP) în cadrul UIP 1 Lugoj-Deva Lot 2/DRDP Timişoara Central
• inginer (CFDP) în cadrul UIP 2 Lugoj-Deva Lot 3/DRDP Timişoara Central
• inginer (CFDP) în cadrul UIP 3 Lugoj-Deva Lot 4/DRDP Timişoara Central

În cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti
• 1 post de Şef UIP
• 1 post de inginer CFDP în cadrul DRDP București

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...