Companiile mici de recuperare de creanţe vor dispărea ca urmare a modificării cerinţelor minime de capital – EOS KSI

Companiile de mici dimensiuni din domeniul recuperării creanţelor care lucrează cu persoane fizice vor dispărea ca urmare a aplicării noilor reglementări cu privire la cerinţa minimă de capital, susţine directorul general al EOS KSI România, Georg Kovacs.
Economica.net - mie, 28 sept. 2016, 09:17
Companiile mici de recuperare de creanţe vor dispărea ca urmare a modificării cerinţelor minime de capital - EOS KSI

‘Companiile mici de recuperare vor dispărea ca urmare a Ordonanţei (de transpunere a Directivei 17 -n.r.) care impune un capital minim de 500.000 de lei. Este vorba de companii care recuperează creanţe de la persoane fizice, pentru că actul normativ reglementează doar relaţia cu persoane fizice’, a explicat miercuri reprezentantul companiei.

În opinia sa, reglementarea pieţei de colectare creanţe din România, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, adoptată de Guvern la 14 septembrie 2016 şi publicată în Monitorul Oficial în data de 24 septembrie 2016, are un impact pozitiv asupra sectorului.

Reprezentantul EOS a mai spus că piaţa de colectare de creanţe din România a crescut, anul trecut, cu 10% faţă de 2014 şi este estimată la 300 de milioane de lei (aproximativ 66 de milioane de euro) pentru 2015. Au fost luate în calcul cifrele de afaceri ale agenţiilor de colectare precum şi ale cabinetelor de avocatură specializate în servicii de colectare creanţe.

‘În 2015 piaţa a crescut cu aproximativ 10% în comparaţie cu 2014, datorită creşterii procesării portofoliilor de creanţe achiziţionate’, a mai spus Kovacs.

În prezent, piaţa este alcătuită din aproximativ 10 jucători mari (atât locali, cât şi internaţionali) şi aproximativ 40 de jucători de mărime medie şi mică.

‘Pe lângă jucătorii existenţi, îşi fac simţită prezenţa câteva fonduri de investiţii internaţionale mari, care sunt cumpărători activi pe piaţă’, a subliniat reprezentantul EOS.

El a mai amintit că, în ultima perioadă, au intrat pe piaţa din România companii mari din domeniu, printre care şi Deutsche Bank, şi mai sunt şi altele care se uită cu interes la această piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...