Continental Timişoara va livra anvelope auto pentru Jaguar

Continental Timişoara, parte a grupului german Continental, va furniza anvelope auto UHP (Ultra High Performance) pentru producătorul de automobilele premium Jaguar.
Economica.net - mie, 01 iul. 2015, 10:34
Continental Timişoara va livra anvelope auto pentru Jaguar

Anvelopele produse la Timişoara vor fi livrate în Marea Britanie şi vor echipa modelul XE. Producătorul de anvelope îşi va focusa astfel operaţiunile pe produse cu valoare adăugată mare.

„Noul parteneriat este extrem de important pentru dezvoltarea activității noastre în România, fiind o confirmare a calității produselor create aici”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al Continental Anvelope Timișoara, într-un comunicat transmis miercuri de companie.

„Avem o tradiție de 15 ani în producerea anvelopelor, ceea ce ne permite să furnizăm companiei Jaguar modelele noastre de anvelope fabricate la Timișoara. Pe viitor, vom continua să îmbunătățim procesul de producție, pentru a ne putea extinde gama de anvelope, precum și pentru a continua și consolida parteneriatul cu această marcă premium”, a continuat Klaus Ohlwein.

Jaguar va folosi modelele de anvelope ContiPremiumContact 5J și ContiEcoContact 5J, ambele cu dimensiunea de 17 țoli. Aceste anvelope oferă o excelentă performanță în sezonul cald, pe vreme umedă sau uscată, precum și o performanță optimă în materie de rezistență la rulare.

În cadrul acestui parteneriat, Continental Anvelope Timișoara va furniza 15.000 de anvelope din modelele ContiPremiumContact 5 și ContiEcoContact 5 începând cu anul acesta, după efectuarea testelor de către piloţii Jaguar pe autodromul MIRA din Anglia. Anvelopele vor fi destinate modelelor de automobile Jaguar pentru piețele din Europa și de la nivel global.

În prezent, compania produce o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, inclusiv pentru vehicule electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Din anul 2000, an în care a demarat procesul de producție în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro și a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologie de vârf, pregătirea angajaților, protecția mediului și responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara livrează produsele sale de top clienților din Europa și din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...