Credit Agricole vrea să-şi majoreze profitul net cu 60% în 2016

Banca franceză Credit Agricole, prezentă şi pe piaţa din România, are ca obiectiv majorarea profitului net cu 60%, la peste patru miliarde de euro în 2016, datorită reducerilor de costuri, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 20 mart. 2014, 13:59
Credit Agricole vrea să-şi majoreze profitul net cu 60% în 2016

Credit Agricole va reduce costurile cu 520 milioane de euro în următorii trei ani pentru a majora rentabilitatea capitalului tangibil (ROTE) la 12% în 2016, de la 9,3% în 2013.

Planul băncii este în linie cu estimările analiştilor, care se aşteaptă ca în următorii ani Credit Agricole să-şi reducă costurile şi să ţină sub control provizionale, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea.

Banca are ca obiectiv o creştere anuală a veniturilor de 3% între 2014 şi 2016, cel mai semnificativ avans urmând să vină de la diviziile de retail, de gestionare a activelor şi de asigurări.

‘Italia este a doua cea mai mare piaţă a noastră. Suntem încrezători în capacitatea diviziei italiene Cariparma de a se redresa şi de a controla riscurile’, a declarat directorul general al Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet.

De asemenea banca estimează o creştere profitabilă în Polonia, Ucraina, Maroc şi Egipt.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Credit Agricole ar urma să crească la peste 10,5% până în 2016.

Luna trecută, Credit Agricole a anunţat că în 2013 a înregistrat un profit net peste aşteptări de 2,50 miliarde de euro, revenind pe plus după doi ani consecutiv de pierderi şi deprecieri masive de active.

De asemenea, profitul net înregistrat anul trecut de întregul grup Credit Agricole, care cuprinde şi casele de economii regionale, a urcat până la 5,13 miliarde de euro, peste rezultatele înregistrate în 2013 de primele două bănci franceze BNP Paribas (4,83 miliarde de euro) şi Société Générale (2,18 miliarde de euro).

Ca urmare a redresării situaţiei financiare, conducerea Credit Agricole va propune acordarea unui dividend de 0,35 euro pe acţiune, fiind pentru prima dată după 2010 când acţionarii băncii franceze vor primi dividende.

După o pierdere de 1,47 miliarde de euro în 2010, Credit Agricole a înregistrat pierderi record de 6,47 miliarde de euro în 2012 provocate de importante deprecieri de active la filiala din Grecia, Emporiki. Anul trecut, Credit Agricole a vândut Emporiki către Alpha Bank pentru un euro, în condiţiile în care în 2006 a plătit 2,2 miliarde de euro pentru preluarea băncii greceşti.

Pe piaţa din România, în 2012 Banca Naţională a României (BNR) şi-a dat acordul pentru cumpărarea pachetului de acţiuni ale subsidiarei Emporiki Bank de către Credit Agricole S.A.

Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...