De la 1 martie, cel mai mic venit plătit de Lidl va fi de 1.800 de lei „în mână”

De la 1 martie, cel mai mic salariu net plătit de Lidl angajaţilor săi va fi de 1.485 de lei lunar. La acest salariu se adaugă tichete de masă în valoare medie lunară de 315 lei pentru fiecare angajat, au spus pentru Economica.net oficialii Lidl. Mai mult, din acest an, toţi angajaţii Lidl primesc tichete de masă şi asigurare de viaţă, spun oficialii companiei, într-un comunicat remis Economica. 
Cristina Şomănescu - lun, 12 feb. 2018, 08:04
De la 1 martie, cel mai mic venit plătit de Lidl va fi de 1.800 de lei

De la 1 martie, salariul minim net plătit de Lidl şi bonurile de masă oferite de companie fiecărui angajat vor depăşi suma de 1.800 de lei net lunar, au spus pentru Economica.net oficialii Lidl.

Din 2018, fiecare angajat Lidl ia tichete de masă de 315 lei, în medie, lunar.

Din acest an, toţi angajații retailerului german primesc tichete de masă. Până acum acest beneficiu a fost disponibil doar pentru lucrătorii comerciali şi comisionarii din depozite.

Suma netă a tichetelor de masă acordate salariaţilor Lidl este de 15 lei pentru fiecare zi lucrătoare. Suma este aceeaşi pentru toţi angajaţii Lidl Romania şi ajunge, în medie, la 315 lei pe lună, au spus pentru Economica.net oficialii companiei.

Compania a anunţat astăzi că de la 1 martie, un vânzător Lidl va câştiga venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, în vreme ce un comisionar va realiza venituri medii de 3.301 lei brut lunar.

Venitul brut lunar încasat de vânzători şi comisionari va fi compus din salariul net, tichete de masă şi tichete cadou, au spus reprezentanţii companiei pentru Economica.net.

În primii trei ani de muncă în cadrul companiei germane, salariile cresc anual.

Un vânzător va ajunge în al treilea an de muncă la Lidl la un venit brut de 3.542 lei, în vreme ce un comisionar va cîştiga 3.792 lei brut lunar.

Din 2018, toţi angajaţii Lidl au asigurare de viaţă, pe lângă asigurarea medicală privată de pînă acum.

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Știm însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job și a menține nivelul salariilor peste nivelul pieței. Sunt foarte bucuros că niciun angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut. Lidl este locul în care fiecare zi te provoacă să fii mai bun și mai dinamic, motiv pentru care, la rândul nostru, ne propunem să fim cel mai bun angajator”, spune Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

Angajaţii Lidl primesc câte două zile libere, atât de Crăciun, cât şi de Paşti. Angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program, susţin oficialii companiei. 

Veniturilor în bani şi tichete valorice li se adaugă o serie de alte beneficii, printre care asigurare privată de sănătate, zile de concediu care cresc progresiv, în funcţie de vechimea în cadrul companiei, dar şi oportunităţi de dezvoltarea profesională.

Un manager de magazin poate câştiga, în medie, aproape 9.000 lei brut lunar.

Majoritatea pozițiilor de conducere din cadrul Lidl sunt ocupate prin promovări din interiorul companiei, spun oficialii Lidl. Cel puţin declarativ, toţii vânzătorii pot fi promovaţi în poziţia de manager de magazin.

Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut şi primește, pe lîngă beneficiile amintite, mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice care asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu un număr total de peste 170.000 de angajaţi, Lidl se numără printre primii 10 retaileri de produse alimentare la nivel mondial.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...