Delhaize, creştere de două cifre a profitului în trimestrul al doilea, datorită României şi Greciei

Grupul belgian de retail Delhaize, proprietarul Mega Image, a raportat joi o creştere puternică a profitului în trimestrul al doilea, graţie vânzărilor solide înregistrate în România şi Grecia, transmite Reuters. 
Economica.net - joi, 21 iul. 2016, 10:01
Delhaize, creştere de două cifre a profitului în trimestrul al doilea, datorită României şi Greciei
În perioada aprilie-iunie 2016, profitul operaţional realizat de grupul Delhaize a crescut cu 10,4% în ritm anual până la 247 milioane de euro, în timp ce marja de profit a crescut până la 3,9% de la 3,7%. De asemenea, vânzările grupului au crescut cu 2,8% până la 6,286 miliarde de euro. 

„Creşterea înregistrată în Europa de Sud-Est a fost din nou una robustă, susţinută de România şi Grecia”, a declarat directorul general de la Delhaize, Frans Muller. 

Divizia ‘Europa de Sud-Est ‘ include operaţiunile Delhaize din Grecia, Serbia şi România. În al doilea trimestru, această divizie a înregistrat un profit operaţional de 47 milioane de euro, în creştere cu 26,9% în ritm anual, în timp ce marja de profit a crescut până la 5%, iar vânzările au crescut cu 13,4% până la 939 milioane de euro. 

Delhaize a mai anunţat că se aşteaptă ca fuziunea cu rivalul olandez Ahold să se încheie la data de 23 iulie, urmând ca acţiunile noului grup combinat Ahold Delhaize să înceapă să fie tranzacţionate din 25 iulie. 

În luna martie, acţionarii grupului olandez de supermarketuri Ahold şi cei ai rivalului belgian Delhaize au aprobat fuziunea celor două companii. Acţionarii Delhaize vor primi 4,75 acţiuni ordinare Ahold pentru fiecare acţiune ordinară Delhaize pe care o deţin astfel că Ahold va deţine un pachet de 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii. 

Retailerul Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţeaua de 482 de magazine. Fondat în 1995, Mega Image operează în prezent o reţea de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (216), Shop&Go (264) şi Gusturi Româneşti (2).

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...