Deutsche Telekom va investi în Grecia două miliarde de euro în infrastructură şi reţele mobile 5G

Deutsche Telekom intenţionează să investească în Grecia până la două miliarde de euro în infrastructură şi reţele mobile de a cincea generaţie (5G), a declarat şeful companiei germane, Tim Höttges, în timpul întâlnirii cu premierul elen Alexis Tsipras, transmit publicaţia elenă The Greek Observer şi Dow Jones Newswires.
Economica.net - vin, 30 mart. 2018, 08:13
Deutsche Telekom va investi în Grecia două miliarde de euro în infrastructură şi reţele mobile 5G

Până în 2022, compania germană de telecomunicaţii va investi în dezvoltarea reţelei de fibră optică şi a reţelei 5G până la două miliarde de euro.

Investiţia reprezintă un vot de încredere în economia elenă şi un pas important în vederea transformării sale, în timp ce un milion de gospodării vor avea o viteză de conectare la Internet de 1 Gigabit pe secundă (1 Gbps), a scris pe Twitter Alexis Tsipras.

La întâlnirea desfăşurată joi la Atena a participat şi Nikos Pappas, ministrul elen al Telecomunicaţiilor.

Investiţia vine după ce Deutsche Telekom şi-a exercitat dreptul de preemţiune şi va plăti 284,05 milioane de euro (348,87 milioane de dolari) pentru achiziţionarea unei participaţii de 5% în cea mai mare companie de telecomunicaţii – Hellenic Telecommunications Organization (OTE), a anunţat săptămâna trecută Agenţia pentru privatizare din Grecia (HRADF).

Grecia nu a primit nicio ofertă pentru vânzarea unei participaţii minoritare în OTE şi a invitat Deutsche Telekom să-şi exercite dreptul de preemţiune pentru a achiziţionarea acţiunilor, a informat HRADF.

Luna trecută, Grecia a lansat o procedură de licitaţie internaţională pentru vânzarea unei participaţii de 5% în OTE, aceasta fiind una dintre condiţiile incluse în programul de asistenţă convenit cu creditorii internaţionali.

OTE, fostul monopol de telecomunicaţii din Grecia, este deţinut în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, care are drept de preemţiune pentru acţiunile scoase la vânzare de statul grec, dar până acum nu anunţase dacă îşi va exercita sau nu acest drept.

Guvernul grec deţine un pachet de 10% din acţiunile OTE, companie care în prezent are o valoare de piaţă de 5,7 miliarde euro şi este a doua mare companie listată din Grecia, în funcţie de valoarea de piaţă, după îmbuteliatorul Coca-Cola HBC.

Grecia a strâns aproximativ 4,7 miliarde de euro din privatizări începând din 2010, când a semnat primul acord de asistenţă, iar obiectivul autorităţilor de la Atena este să mai obţină alte trei miliarde euro până în 2019.

În proiectul de buget pe anul 2018, Guvernul grec a inclus suma de 250 milioane de euro care ar urma să fie generată de pe urma vânzării unei participaţii la OTE.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Hellenic Telecommunications Organization (OTE) deţine 54,01% din acţiunile Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...